Domácí meduňkový sirup
Ingredience
- meduňkové lístky z 15 stonků
- třtinový cukr: 500 g
- citrony: 3 ks
- převařená voda: 800 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lístky meduňky otrháme a necháme 48 hodin louhovat ve vychladlé převařené vodě. Přes plátýnko přecedíme do hrnce, přidáme cukr a oloupané a pokrájené citrony. Přivedeme k varu a 2 - 3 minuty povaříme. Přecedíme do uzavíratelných čistých sklenic a uzavřené necháme vychladnout.
Domácí meduňkový sirup uchováváme na chladném, temném místě. Na jednu sklenici použijeme 1 polévkovou lžíci sirupu, kterou zalijeme vodou. Domácí meduňkový sirup můžeme používat i na oslazení čaje.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.