Polévka z medvědího česneku
Ingredience
- čerstvý medvědí česnek: 200 g
- menší brambory: 2 ks
- cibule: 1 ks
- drůbeží nebo zeleninový vývar: 500 ml
- suché bílé víno: 100 ml
- smetana ke šlehání: 80 ml
- máslo: 1 PL
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Na troše oleje v hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Přilijeme horký vývar a vaříme, až jsou brambory měkké, tedy asi 20 - 25 minut. Přidáme nadrobno nakrájený medvědí česnek, povaříme pouze 1 minutu a rozmixujeme. Osolíme a opepříme dle chuti, zjemníme smetanou a už jen krátce prohřejeme.
Polévka z medvědího česneku se dá zjemnit i zakysanou smetanou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.