Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kapustové karbanátky Kapustové karbanátky Hlavní jídla
04. 10. 2017

Kapustové karbanátky

Ingredience
- +
  • kapusta: 1 ks
  • vejce: 1 ks 
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • strouhanka: 50
  • sůl 
  • pepř 
  • olej na smažení 
  • sezamová semínka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kapustové karbanátky - recept

Kapustu povaříme v osolené vodě do změknutí. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova, česnek utřeme se solí. Uvařenou kapustu nasekáme na kousky, přidáme vejce, strouhanku, česnek, sezamová semínka, cibuli i koření a důkladně propracujeme. Kapustové karbanátky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

Kapustové karbanátky podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kroupove-rizoto-s-uzenym-masem-a-kapustou.jpg Hlavní jídla

Kroupové rizoto s uzeným masem a kapustou

V hrnci na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a max. po 1 minutě kroupy, které důkladně zamícháme, aby se obalily tukem. Orestujeme a zalijeme…

polevka-z-ruzickove-kapusty.jpg Hlavní jídla

Polévka z růžičkové kapusty

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na růžičky a zbavíme tvrdých košťálů, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozpustíme na…

veprove-v-kapuste.jpg Hlavní jídla

Vepřové v kapustě

Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, cibuli, česnek a slaninu nadrobno, kapustu zbavenou tvrdých částí na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a zprudka na něm maso opečeme. Maso…

pecena-ruzickova-kapusta.jpg Hlavní jídla

Pečená růžičková kapusta

Růžičkovou kapustu očistíme, odkrojíme tvrdé konce, rozpůlíme a promícháme s olivovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a rozprostřeme na pečicí papír řeznou stranou dolů. Pečeme při teplotě 200 °C asi 20…

Doporučené recepty

Domácí francouzská bageta

Přílohy: Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí…

Linecké opičky

Vánoční cukroví: Linecké opičky

Z ingrediencí na košíčky vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici vychladit. Těsto rozdělíme na…

Zeleninová tempura

Předkrmy a chuťovky: Zeleninová tempura

Vejce rozšleháme s vodou a přimícháme hladkou mouku. Do hladkého těstíčka namáčíme kousky zeleniny a ihned…

Pomalu pečené vepřové koleno

Hlavní jídla: Pomalu pečené vepřové koleno

Troubu předehřejeme na 130°C. Koleno s kůží i kostí očistíme a kůži nakrojíme opatrně ostrým nožem do tvaru mřížky…