Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí smetanový karamel Dezerty
19. 01. 2018

Domácí smetanový karamel

Ingredience
- +
  • krystalový cukr: 150 g
  • smetana ke šlehání 30%: 100 ml
  • máslo: 60 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Domácí smetanový karamel - recept

Do hrnce se silnějším dnem nasypeme cukr a při mírné teplotě a za stálého míchání vařečkou ho necháme zkaramelizovat. Pozor, karamel má velmi vysokou teplotu a ulpívá na kůži, proto při neopatrnosti hrozí popálení. 

Jakmile se cukr změní na karamel, přidáme máslo. mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Přilijeme smetanu a ztvrdlý cukr za stálého míchání opět rozvaříme. Výsledný smetanový karamel můžeme ještě přecedit přes drátěný cedník. Skladujeme v uzavřené sklenici v ledničce. 

Domácí smetanový karamel můžeme použít na polevy, pro přípravu krémů nebo na dozdobení dezertů. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_97138272_xs.jpg Dezerty

Turecký med

Ve vodní lázni necháme rozehřát med. Do další misky dáme cukr s bílky a ušleháme sníh. Do bílků s cukrem opravdu pomalu a za stálého míchání přiléváme rozpuštěný med. Do směsi přimícháme nasekané ořechy a…

Doporučené recepty

Plněná cuketa s hovězím masem

Hlavní jídla: Plněná cuketa s hovězím masem

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na proužky, sýr nastrouháme, cuketu nakrájíme na špalíky. Na troše…

Frankfurtská polévka

Polévky: Frankfurtská polévka

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Zalijeme horkým vývarem (na…

Ravioly se špenátem a ricottou

Hlavní jídla: Ravioly se špenátem a ricottou

Smícháme mouku, vejce pár kapek olivového oleje a špetku soli. Podle potřeby přidáváme do těsta po lžičkách…

Kuře ala bažant

Hlavní jídla: Kuře ala bažant

Omyté a osušené kuře naporcujeme a osolíme, ale můžeme ho péct i vcelku, což nám dobu pečení prodlouží na…