Pilaf
Ingredience
- rýže - hrnek: 1 ks
- čerstvé houby: 120 g
- pórek: 10 cm
- mrkev: 1 ks
- bílé víno: 80 ml
- cibule: 1 ks
- badyán: 1 ks
- bobkový list: 1 ks
- nové koření: 1 ks
- zeleninový vývar
- kardamom
- mletý koriandr
- skořice
- římský kmín
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pilaf – recept
Nakrájenou cibulku zpěníme, přidáme špetku skořice, římského kmínu, kardamomu, koriandru, badyán, bobkový list a nové koření. Zasypeme syrovou rýži, zalijeme naběračkou vývaru, necháme vyvařit a postup opakujeme, dokud není rýže měkká.
Na oleji osmahneme nakrájený pórek, houby, mrkev, zalijeme bílým vínem a dusíme. Přimícháme k hotové rýžové směsi.
Pilaf se podává například se zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.