Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Pilaf

Ingredience
- +
  • rýže - hrnek: 1 ks 
  • čerstvé houby: 120 g
  • pórek: 10 cm 
  • mrkev: 1 ks 
  • bílé víno: 80 ml
  • cibule: 1 ks 
  • badyán: 1 ks 
  • bobkový list: 1 ks 
  • nové koření: 1 ks 
  • zeleninový vývar
  • kardamom
  • mletý koriandr 
  • skořice 
  • římský kmín 
  • sůl
  • pepř
  • olej 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pilaf - recept

Pilaf – recept

Nakrájenou cibulku zpěníme, přidáme špetku skořice, římského kmínu, kardamomu, koriandru, badyán, bobkový list a nové koření. Zasypeme syrovou rýži, zalijeme naběračkou vývaru, necháme vyvařit a postup opakujeme, dokud není rýže měkká. 

Na oleji osmahneme nakrájený pórek, houby, mrkev, zalijeme bílým vínem a dusíme. Přimícháme k hotové rýžové směsi.

Pilaf se podává například se zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Okurkové smoothie

Nápoje: Okurkové smoothie

Okurku a celer omyjeme, nakrájíme na menší kousky a společně rozmixujeme. Přidáme mátu nakrájenou nadrobno,…

Červená čočka jako příloha

Přílohy: Červená čočka jako příloha

Cibulku si nakrájíme najemno a necháme ji na másle zpěnit dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a petržel a…

Hovězí na houbách

Hlavní jídla: Hovězí na houbách

V hrnci rozpálíme sádlo a z obou stran opečeme naprudko plátky masa. Maso odložíme do tepla a na stejnou pánev…

Domácí jelita

Hlavní jídla: Domácí jelita

Do hrnce dáme vařit očištěné maso a vnitřnosti, vaříme doměkka. Kůži z masa odkrojíme, maso nakrájíme na malé…