Falafel
Ingredience
- cizrna: 250 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- čestvý koriandr: 1 KL
- petrželka: 1 KL
- římský kmín: 1 KL
- uzená paprika: 1 KL
- kukuřičná mouka: 1 PL
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Falafel - recept
Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, vodu vyměníme a uvaříme asi 1,5 hodiny doměkka. Při vaření můžeme přidat do vody trochu jedlé sody. Vodu slijeme, cizrnu necháme vychladnout a rozmixujeme. Do mixéru k cizrně přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, veškeré bylinky a koření. Vše rozmixujeme na kaši, kterou necháme 1 hodinu odležet v lednici. Podle potřeby můžeme přidat kukuřičnou mouku, aby směs lépe držela.
Ze směsi tvoříme falafelové kuličky, které lehce potřeme olivovým olejem necháme upéct na plechu vyloženém pečicím papírem na 200 °C asi 25 minut dozlatova.
Falafel můžeme také smažit ve větší vrstvě oleje dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.