Domácí utopenci
Ingredience
- špekáčky: 6 ks
- cibule: 3 ks
- plnotučná hořčice: 1 PL
- chilli papričky: 2 ks
- celý pepř: 8 ks
- nové koření: 6 ks
- bobkový list: 3 ks
- špetka soli
- špetka pepře
- Na nálev:
- voda: 300 ml
- ocet: 180 ml
- sůl: 0.5 KL
- cukr krupice: 1 KL
- celý pepř: 6 ks
- nové koření: 8 ks
- bobkový list: 6 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí utopenci - recept
Všechny ingredience na nálev svaříme v rendlíku a necháme vychladnout.
Na domácí utopence použijeme kvalitní špekáčky s vysokým obsahem masa. Špekáčky oloupeme, aby se dokonale nasákly nálevem, podélně překrojíme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Smícháme hořčici, trochu soli a pepře a potřeme obě vnitřní plochy špekáčku. Dovnitř utopence také vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou feferonku.
Špekáčky vrstvíme do uzavíratelné sklenice, prokládáme kořením, cibulí a podle požadované pikantnosti i celými feferonkami. Nakonec utopence zalijeme připraveným nálevem, sklenici uzavřeme a necháme v lednici jeden týden uležet.
Domácí utopenci se podávají s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.