Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dušené červené zelí Přílohy
01. 06. 2018

Dušené červené zelí

Ingredience
- +
  • menší červené zelí: 1 ks
  • suché červené víno: 50 ml
  • cibule: 1 ks
  • jablko: 1 ks
  • máslo: 1 PL
  • citron: 1 KL
  • hladká mouka: 1 PL
  • třtinový cukr: 1 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Dušené červené zelí - recept

Ze zelí odkrojíme tvrdé košťály a listy nakrájíme na proužky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme cukrem, který necháme zkaramelizovat. Dále přidáme zelí, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dusíme přikryté asi 10 minut. Je-li potřeba, podlijeme dušené červené zelí trochou vody. 

K zelí přidáme nastrouhané jablko, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vody a dusíme dále asi 15 minut doměkka

Dušené červené zelí dochutíme solí, pepřem, citronem a cukrem dle chuti. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

salat-z-cerveneho-zeli-s-jablky.jpg Přílohy

Salát z červeného zelí s jablky

Zelí zbavíme tvrdých košťálů a nakrájíme ho na nudličky. Lehce osolíme a rukama pár minut promačkáme, aby zelí pustilo šťávu a změklo. Přidáme na nudličky nakrájené jablko zbavene jadřince, nadrobno nakrájenou…

fotolia_79645441_xs.jpg Přílohy

Hanácký salát z červeného zelí

Červené zelí bnakrájíme na co nejtenčí proužky, nebo můžeme použít již nakrájené zelí sterilované. Smícháme s křenem, bílým jogurtem a majonézou, přidáme trochu oleje, cukr, osolíme, opepříme a důkladně…

Doporučené recepty

Smetanová omáčka z lišek

Hlavní jídla: Smetanová omáčka z lišek

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat…

Rýžový nákyp

Dezerty: Rýžový nákyp

Ze všeho nejdříve propláchneme rýži a dáme ji vařit v mléce smíchaném s polovinou vanilkového cukru. Na rýžový…

Pohankové rizoto

Hlavní jídla: Pohankové rizoto

Do hrnce dáme vařit pohanku dokud nezměkne (zhruba 10 – 12 minut), mezitím na oleji orestujeme na malé kousky…

Kachna na pomerančích

Hlavní jídla: Kachna na pomerančích

Kachnu zbavíme přebytečné tučné kůže na krajích, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a důkladně…