Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Empanadas Empanadas Předkrmy a chuťovky
23. 08. 2017

Empanadas

Ingredience
- +
  • 300 g hovězího zadního
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla nakrájeného na kousky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce vody
  • 4 stroužky česneku
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky oregana
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíci nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Empanadas – recept

Smícháme mouku, máslo, vajíčko, ocet, vodu a špetku soli, vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice. Maso, cibuli, papriku nakrájíme na malé kostičky, na oleji osmažíme cibuli, přidáme k ní papriku a prolisovaný česnek, nakonec přidáme a orestujeme maso. Přidáme sůl, pepř, kmín, oregano a dusíme dokud maso nezměkne, poté necháme vychladnout.

Vyválíme si těsto, které můžeme tvarovat buď do taštiček nebo můžeme zvolit druhou variantu. Vyválené těsto rozpůlíme na dvě poloviny, jednou polovinou vyložíme dno plechu, na ni dáme masovou směs, kterou přikryjeme druhou polovinou těsta, které pořádně přimáčkneme k okrajům. Na některých místech uděláme díry vidličkou, aby se těsto při pečení nenafouklo a nepotrhalo.

Empanadas pečeme asi na 180 °C přibližně 30 minut.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Pomalu pečená kachna

Hlavní jídla: Pomalu pečená kachna

Kachnu porádně osolíme zvenku i zevnitř, opepříme a okmínujeme. Cibule rozkrájíme napůl a vložíme je do pekáče…

Domácí okurková limonáda

Nápoje: Domácí okurková limonáda

Okurky omyjeme a oloupeme. Pokud máme okurky ze zahrádky, které nejsou chemicky ošetřené, můžeme je použít i se…

Nakládaný hermelín

Předkrmy a chuťovky: Nakládaný hermelín

Hermelíny podélně rozkrojíme, cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Část cibule a česneku společně s mletou…

Gulášová polévka

Polévky: Gulášová polévka

Na sádle v nepřilnavém hrnci zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené maso a necháme…