Kuřecí játra na majoránce
Ingredience
- kuřecí játra: 300 g
- bílé víno: 50 ml
- smetana ke šlehání: 200 ml
- malá cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- čerstvá majoránka: 2 PL
- máslo
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí játra na majoránce
Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a na pánvi s trochou oleje opečeme asi 3 minuty z každé strany. Poté játra osolíme a opepříme.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, přidáme na pánev, zasypeme majoránkou a kuřecí játra na majoránce krátce opečeme. Játra z pánve vyjmeme a výpek zalijeme vínem. Přidáme kousek másla a krátce povaříme. Přilijeme smetanu, do omáčky vrátíme játra a prohřejeme.
Kuřecí játra na majoránce podáváme s rýží, opečeným toastem nebo vařenými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.