Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Francouzské palačinky Dezerty
22. 01. 2018

Francouzské palačinky

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 100 g
  • mléko: 200 ml
  • vejce: 1 ks
  • třtinový cukr: 1 KL
  • špetka soli
  • olej
  • máslo
  • Na pomerančovou šťávu:
  • BIO pomeranče: 1 ks
  • třtinový cukr: 50 g
  • máslo: 50 g
  • pomerančový likér: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Francouzské palačinky - recept

Do mléka smíchaného s vejcem pomocí metličky zašleháme prosátou mouku se špetkou soli. Hladké těstíčko necháme v lednici odpočinout 20 minut. Na pánvi rozehřejeme olej s trochou másla a opečeme tenké palačinky z obou stran dozlatova

Pomerančová šťáva: V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, přisypeme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Přilijeme pomerančovou šťávu, necháme opět zahřát a důkladně rozmícháme karamel. Přisypeme nastrouhanou pomerančovu kůru a necháme při nízké teplotě zhoustnout. Na závěr přidáme pomerančový likér a necháme chvíli probublat. 

Francouzské palačinky složíme na polovinu a ještě jednou na polovinu a dáme do pánve s pomerančovou šťávou, kde je necháme nasáknout. Na talíři posypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bezlepkove-palacinky.jpg Dezerty

Bezlepkové palačinky

Pomocí metličky smícháme žloutky, mléko pokojové teploty, vanilkový cukr a špetku soli. Postupně přidáváme prosátou mouku a metličkou zapracováváme do těstíčka. V případě potřeby těsto na bezlepkové palačinky…

Doporučené recepty

Vichyssoise

Polévky: Vichyssoise

V hrnci na másle při mírné teplotě necháme zesklovatět na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nakrájenou cibuli.…

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Hlavní jídla: Bún chả - grilovaný vietnamský bůček

Bůček nakrájíme na tenké plátky (asi 4 mm). Smícháme rybí omáčku, třtinový cukr, prolisovaný česnek, nadrobno…

Domácí uzené klobásy

Předkrmy a chuťovky: Domácí uzené klobásy

Maso nakrájíme na kousky, které se nám vejdou do mlýnku, nameleme, smícháme s kořením a uložíme přes noc do chladu…

Čevabčiči z mletého masa

Hlavní jídla: Čevabčiči z mletého masa

Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Přidáme všechno koření a vajíčko. Pokud se…