Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Gnocchi se špenátem Gnocchi se špenátem Hlavní jídla
12. 02. 2018

Gnocchi se špenátem

Ingredience
- +
  • moučné brambory: 500 g
  • vejce: 1 ks
  • hladká mouka: 150 g
  • čerstvý špenát: 1 balení
  • smetana ke šlehání: 100 ml
  • stroužky česneku: 2 ks
  • parmazán
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Gnocchi se špenátem - recept

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka (asi 10 - 15 minut podle velikosti brambor). Ještě horké brambory oloupeme a umeleme v mlýnku nebo rozmačkáme vidličkou. Smícháme brambory, rozšlehané vejce a mouku podle potřeby. Mouku raději přidáváme po částech, až vznikne hladké, nelepivé a měkké těsto. Pracovat bychom měli rychle a bez zbytečného hnětení, které způsobí, že noky budou tuhé. 

Z bramborového těsta vyválíme úzké válečky, které rozkrájíme na gnocchi. Ve větším hrnci necháme vařit osolenou vodu a gnocchi do ní vložíme. Gnochci vaříme asi 2 minuty. Hotové jsou, pokud vyplavou na hladinu. Vybereme je cedníkem a ihned podáváme. 

Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájený česnek, přidáme špenát, trochu soli a pepře a necháme špenát "zvadnout". přilijeme smetanu a necháme zredukovat asi na polovinu. Omáčkou přelijeme hotové gnocchi. 

Gnocchi se špenátem můžeme na závěr posypat hoblinkami parmazánu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-gnocchi-se-syrovou-omackou.jpg Hlavní jídla

Domácí gnocchi se sýrovou omáčkou

Brambory uvaříme, oloupeme a propasírujeme nebo nastrouháme na struhadle. K bramborám přidáme sůl a mouku a těsto zpracováváme, dokud není vláčné. Z těsta tvarujeme válečky asi 2 cm tlusté, ze kterých…

Doporučené recepty

Králík na zelenině

Hlavní jídla: Králík na zelenině

Králíka očistíme a naporcujeme, prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na úzké špalíčky, zbylou slaninu…

Nivové koule

Předkrmy a chuťovky: Nivové koule

Máslo necháme změknou v pokojové teplotě. Chceme-li měknutí urychlit, můžeme máslo nastrouhat nahrubo. Stejně tak…

Rybí závitky se slaninou

Předkrmy a chuťovky: Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut…

Špenátová roláda s lososem

Předkrmy a chuťovky: Špenátová roláda s lososem

Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Špenát spaříme vroucí vodou, vymačkáme z něj co nejvíce vody a nasekáme…