Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Halušky s brynzou Hlavní jídla
26. 09. 2017

Halušky s brynzou

Ingredience
- +
  • brambory: 500 g
  • hladká mouka: 150 g
  • vejce: 1 ks
  • brynza: 100 g
  • zakysaná smetana: 100 g
  • domácí slanina: 100 g
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Halušky s brynzou – recept

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme je s moukou, vejcem, osolíme. Těsto nesmí téct, aby se dobře pasírovalo přes síto, pokud je moc tekuté, přidáme mouku. Halušky vaříme v osolené vroucí vodě, když vyplavou, jsou hotové. Ihned je scedíme a promícháme halušky s brynzou a smetanou.

Než se halušky uvaří, dáme na pánev nakrájenou slaninu, necháme vypéct a nasypeme na halušky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

halusky-se-zelim-a-uzenym.jpg Hlavní jídla

Halušky se zelím a uzeným

Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme pokrájené uzené maso, po chvíli vmícháme zelí a společně prohřejeme. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a solí. Těsto nesmí…

Doporučené recepty

Jahodový cheesecake

Dezerty: Jahodový cheesecake

Předehřejeme troubu na 180 °C. Rozpustíme máslo, v mixéru rozdrtíme sušenky a smícháme je s máslem. Formu vyložíme…

Salát s lososem

Saláty: Salát s lososem

Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Česnek nasekáme, cuketu nakrájíme na malé kostky a rajčata přepůlíme.…

Jehněčí na česneku

Hlavní jídla: Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a…

Gulášová polévka s párkem

Polévky: Gulášová polévka s párkem

Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme,…