Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rýžový nákyp Dezerty
20. 04. 2016

Rýžový nákyp

Ingredience
- +
  • kulatozrnná rýže: 250 g
  • máslo: 100 g
  • krupicový cukr: 80 g
  • ovoce (meruňky, jahody, švestky,...): 400 g
  • vejce: 4 ks
  • mléko: 1 l
  • vanilkový cukr: 1 ks
  • mandle - hrst: 1 ks
  • skořice na dochucení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Rýžový nákyp – recept

Ze všeho nejdříve propláchneme rýži a dáme ji vařit v mléce smíchaném s polovinou vanilkového cukru. Na rýžový nákyp musíme rýži uvařit zcela doměkka, měla by mít až kašovitou konzistenci.

Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s druhou polovinou vanilkového cukru. Smícháme s rozpuštěným máslem a směs nalijeme do uvařené rýže. Důkladně promícháme.

Vymažeme si pekáček máslem a uvařenou rýži smíchanou s nasekanými mandlemi do něj dáme. Na ni poklademe vypeckované ovoce, posypeme skořicí a potřeme pevným sněhem ušlehaným z bílků a krupicového cukru.

Rýžový nákyp pečeme přibližně 20 minut v troubě rozehřáté na 160 °C. Na dalších 10 minut zvýšíme teplotu na 180 °C a dopečeme do zlatova.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Tvarohové muffiny s borůvkami

Dezerty: Tvarohové muffiny s borůvkami

Ovesné vločky rozmixujeme na jemný prášek. V míse smícháme tvaroh s vejci a medem. Pokud chceme muffiny bez cukru,…

Smažená rýže Nasi Goreng

Hlavní jídla: Smažená rýže Nasi Goreng

Rýži důkladně propláchneme a uvaříme dle návodu. Rýži si můžeme uvařit i dopředu. Kuřecí maso nakrájíme na kostky…

Hovězí guláš z kližky

Hlavní jídla: Hovězí guláš z kližky

Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme…