Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Halušky se zelím a uzeným Hlavní jídla
09. 10. 2017

Halušky se zelím a uzeným

Ingredience
- +
  • brambory: 400 g
  • hladká mouka: 110 g
  • vejce: 1 ks
  • sladkokyselé zelí: 150 g
  • uzené maso: 150 g
  • cibule: 1 ks
  • olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Halušky se zelím a uzeným – recept

Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme pokrájené uzené maso, po chvíli vmícháme zelí a společně prohřejeme.

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a solí. Těsto nesmí téct, aby se dobře pasírovalo přes síto. Pokud je moc tekuté, přidáme mouku. Halušky vaříme v osolené vroucí vodě, když vyplavou, jsou hotové. Ihned je tedy scedíme a promícháme se zelím a uzeným masem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

halusky-s-brynzou_1.jpg Hlavní jídla

Halušky s brynzou

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme je s moukou, vejcem, osolíme. Těsto nesmí téct, aby se dobře pasírovalo přes síto, pokud je moc tekuté, přidáme mouku. Halušky vaříme v osolené vroucí…

Doporučené recepty

Sambal oelek

Ostatní: Sambal oelek

Chilli papričky opláchneme, rozpůlíme, dáme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 6 - 8 minut. Poté chilli papričky…

Cizrnové karbanátky

Hlavní jídla: Cizrnové karbanátky

Cizrnu scedíme a rozmixujeme. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Obojí…

Kuřecí souvlaki

Hlavní jídla: Kuřecí souvlaki

Kuřecí stehenní řízky omyjeme a nakrájíme na tenké, dlouhé proužky. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, oregano,…

Pštrosí steak

Hlavní jídla: Pštrosí steak

Očištěné pštrosí maso potřeme olivovým olejem a posypeme z obou stran tymiánem. Vyšší steaky naklepeme pomocí…