Houbové rizoto s lososem
Ingredience
- kulatozrnná rýže: 200 g
- krémové žampiony: 5 ks
- filet z lososa: 100 g
- máslo: 100 g
- olivový olej: 2 PL
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- suché bílé víno: 120 ml
- zeleninový vývar: 250 ml
- strouhaný parmazán
- sůl
- pepř
- bazalka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Houbové rizoto s lososem – recept
Cibuli a žampiony nakrájíme. V pánvi rozehřejeme zhruba polovinu másla, na kterém zpěníme cibulku. Přidáme houby a chvilku restujeme. Do pánve nasypeme rýži, zalejeme ji vývarem a trochou vína tak, aby se rýže dusila. Vývar společně s vínem postupně přiléváme, dokud nám nevznikne krémová konzistence rizota a rýže není měkká. Nakonec vmícháme do rizota máslo, podle chuti nastrouhaný parmazán a nasekané lístky bazalky. Dochutíme solí a pepřem.
V druhé pánvi rozehřejeme olivový olej. Filet z lososa zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Česnek nasekáme. Lososa s česnekem zprudka orestujeme. Podlejeme trochou bílého vína a necháme jej odpařit. Osolíme a opepříme.
Houbové rizoto s lososem podáváme s čerstvými lístky bazalky a strouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.