Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Ingredience
- hovězí na polévku: 600 g
- mrkev: 2 ks
- celer: 0.5 ks
- petržel: 2 ks
- cibule: 1 ks
- celý pepř: 4 ks
- bobkový list: 4 ks
- nové koření: 5 ks
- libeček nebo petrželka
- sůl
- Na knedlíčky:
- játra: 300 g
- strouhanka: 3 PL
- stroužek česneku: 4 ks
- pepř
- sůl
- sušené bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky – recept
Hovězí na polévku dáme do velkého hrnce, zalejeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Poté ztišíme plamen a necháme probublávat.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a necháme v celku. Zeleninu přidáme do polévky. Přihodíme bobkový list, nové koření, pepř a libeček. Na mírném plameni pomalu táhneme alespoň 2 hodiny. Hovězí polévku dochutíme solí.
Játra očistíme a rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř, sůl, sušené bylinky a strouhanku. Vytvoříme játrovou směs, ze které tvoříme knedlíčky. Ty vaříme asi 5 minut ve vroucí vodě nebo části čistého vývaru.
Hovězí polévku s játrovými knedlíčky podáváme ozdobenou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.