Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Šípková marmeláda Ostatní
17. 10. 2018

Šípková marmeláda

Ingredience
- +
  • zralé šípky: 500 g
  • cukr krupice: 300 g
  • voda: 500 ml
  • hřebíček: 2 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Šípková marmeláda - recept

Z omytých šípků odkrojíme stopku a druhý konec, rozpůlíme je a nachystáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Směs přecedíme přes plátýnko do hrnce a šípky ještě důkladně promačkáme, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny. 

Do hrnce přidáme cukr, hřebíček a opět přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě asi 30 minut, až šípková marmeláda zhoustne. Vytáhneme hřebíček, naplníme čisté sklenice, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a takto necháme vychladnout.

Šípková marmeláda se skladuje na suchém, temném místě, po otevření v lednici. Můžeme ji používat na sladké pečivo, jako přísadu do dezertů nebo omáček k masu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vanocni-pomerancova-marmelada.jpg Ostatní

Vánoční pomerančová marmeláda

Pomeranče opláchneme v horké vodě a oloupáme. Pokrájenou dužinu hodíme do hrnce, zalejeme balsamicem, melasou a přivedeme k varu. Poté necháme probublávat asi 30 minut. Podle potřeby přidáváme vodu. Zázvor…

tresnova-marmelada.jpg Ostatní

Třešňová marmeláda

Třešně omyjeme, zbavíme stopek, pecek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k třešním a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek…

Doporučené recepty

Borůvková bublanina

Dezerty: Borůvková bublanina

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme…

Dort Pavlova

Dezerty: Dort Pavlova

Do bílků, které mají pokojovou teplotu, přidáme špetku soli a vyšleháme z nich tuhý sníh. Nejdříve šleháme pomalu…

Špenátová pomazánka

Pomazánky: Špenátová pomazánka

Špenát spaříme a vymačkáme z něj co nejvíce vody. Necháme vychladnout a nakrájíme najemno. Sýr, parmazán, sůl a…