Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí vývar Polévky
06. 10. 2017

Hovězí vývar

Ingredience
- +
  • hovězí žebro: 600 g
  • mrkev: 2 ks
  • celer: 0.5 ks
  • petržel: 2 ks
  • řapíkatý celer: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • celý pepř: 4 ks
  • bobkový list: 4 ks
  • nové koření: 5 ks
  • libeček nebo petrželka
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Hovězí vývar – recept

Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut. 

Očištěnou kořenovou zeleninu rozdělíme na poloviny, jednu část dáme do hrnce se studenou vodou společně s kostí, cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí dle chuti. Přivedeme k varu a vaříme 4 - 5 hodin při velmi nízké teplotě (necháme jen tzv. probublávat). Použijeme-li tlakový hrnec, stačí hovězí vývar nechat vařit 1,5 hodiny. 

Vyvařenou zeleninu vyhodíme a do vývaru nakrájíme druhou polovinu kořenové zeleniny, obereme maso ze žebra a povaříme, až je zelenina měkká. Hovězí vývar podle chuti dosolíme a přidáme nadrobno nasekaný libeček nebo petrželku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_93721035_xs.jpg Polévky

Soljanka

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list, nakrájené okurky a vaříme vše 15 minut. Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, přimícháme…

Doporučené recepty

Povidlová omáčka k masu

Ostatní: Povidlová omáčka k masu

V kastrolku rozehřejeme máslo, zamícháme do něj mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, jíšku v…

Přírodní krůtí plátek

Hlavní jídla: Přírodní krůtí plátek

Maso očistíme, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a rozmarýn, zakápneme olejem a necháme asi 2 hodiny v lednici. Na…