Slaninu (guanciale) nakrájíme na tenké plátky, v pánvi rozehřejeme olivový olej. Na silném ohni krátce orestujeme slaninu dokřupava. Poté přilejeme bílé víno a necháme odpařit. Špagety vhodíme do vroucí vody a vaříme podle návodu. Orestovanou slaninu předěláme z pánve do misky a přikryjeme alobalem. Do stejné pánve poté přidáme rajčata, chilli papričku, osolíme a na středním ohni chvilku povaříme, aby rajčata získala pikantní chuť. Z hotové rajčatové omáčky odstraníme papričku a zamícháme do ní slaninu. Uvařené špagety dáme na talíř a zalijeme omáčkou. Špagety amatriciana posypeme parmazánem a ihned podáváme.
Špagety uvaříme dle návodu na obalu al dente. Česnek, chilli papričku a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme kousky česneku a na mírném plameni pozvolna restujeme,…
Špagety uvaříme podle návodu. Rajčata nakrájíme na malé kousky a necháme na rozehřáté pánvi s trochou oleje orestovat. Přidáme tuňáka, prolisovaný česnek a prohřejeme. Vše smícháme i s najemno nasekanou…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.