Špagety amatriciana
Ingredience
- italské špagety: 250 g
- guanciale nebo pancetta: 100 g
- konzervovaná loupaná rajčata: 200 g
- červená chilli paprička: 1 ks
- bílé víno: 25 ml
- stroužek česneku: 1 ks
- parmazán
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Slaninu (guanciale) nakrájíme na tenké plátky, v pánvi rozehřejeme olivový olej. Na silném ohni krátce orestujeme slaninu dokřupava. Poté přilejeme bílé víno a necháme odpařit. Špagety vhodíme do vroucí vody a vaříme podle návodu. Orestovanou slaninu předěláme z pánve do misky a přikryjeme alobalem. Do stejné pánve poté přidáme rajčata, chilli papričku, osolíme a na středním ohni chvilku povaříme, aby rajčata získala pikantní chuť. Z hotové rajčatové omáčky odstraníme papričku a zamícháme do ní slaninu. Uvařené špagety dáme na talíř a zalijeme omáčkou. Špagety amatriciana posypeme parmazánem a ihned podáváme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.