Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kachní játra restovaná Hlavní jídla
31. 08. 2017

Kachní játra restovaná

Ingredience
- +
  • kachní játra: 400
  • cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • bílé víno: 3 PL 
  • strouhaný zázvor: 1 KL
  • olej 
  • mletý pepř 
  • sůl 
  • Omáčka: 
  • sójová omáčka: 2 PL 
  • solamyl: 1 KL
  • voda: 100 ml 
  • Zálivka: 
  • olivový olej: 4 PL
  • červený vinný ocet: 1  PL
  • Salát: 
  • mladý špenát, ledový salát, čekankové puky apod. 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Kachní játra restovaná – recept

Kachní játra umyjeme, očistíme, nakrájíme a opepříme. Cibuli s česnekem nasekáme najemno. Připravíme zálivku na salát: Červený vinný ocet smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme uležet. Na oleji orestujeme kachní játra do růžova a vytáhneme z pánve. Do výpeku dáme zpěnit cibuli, přidáme česnek a nastrouhaný zázvor. Polijeme vínem a necháme odpařit. Přilijeme zálivku, necháme povařit do zhoustnutí. Do horké omáčky dáme orestovaná kachní játra, zamícháme dohromady, zakryjeme alobalem a necháme v teple. Mezitím si připravíme salát. Listy salátu očistíme a natrháme na kousky a vše promícháme s připravenou zálivkou.

Restovaná kachní játra podáváme se salátem nebo opečenými bramborami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jatrova-smes-na-topinky.jpg Hlavní jídla

Játrová směs na topinky

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na malé kousky. Bylinky nasekáme, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme dozlatova cibulku. Poté přidáme játrové kousky a česnek.…

jatrova-omacka-z-veprovych-jater.jpg Hlavní jídla

Játrová omáčka z vepřových jater

Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme játra a bobkový list. Chvilku restujeme, poté podlejeme vývarem. Dusíme dokud játra nezměknou. Poté většinu játer…

grilovana-jatra.jpg Hlavní jídla

Grilovaná játra

Smícháme olej, sušený česnek, kari koření a trochu pepře. Touto marinádou potřeme očištěná a osušená játra a necháme marinovat asi 2 hodiny v lednici. Špejle namočíme asi na 30 minut do studené vody a…

smazena-jatra-z-kurete-v-testicku.jpg Hlavní jídla

Smažená játra z kuřete v těstíčku

Játra očistíme, omyjeme a osušíme, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Sýr smícháme s mlékem, Solamylem, česnekem, trochou soli a pepře. Vznikne těstíčko, které by nemělo být moc tekuté, ale zároveň ani moc…

jatrova-omacka.jpg Hlavní jídla

Játrová omáčka

Játra očistíme, mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli necháme zesklovatět na sádle, přidáme játra a orestujeme je ze všech stran. Přidáme mrkev, česnek, osolíme,…

Doporučené recepty

Smažený květák

Hlavní jídla: Smažený květák

Květák rozebereme na růžičky, které necháme v osolené vodě povařit asi 3 minuty do poloměkka. Květák scedíme,…

Domácí rýžové mléko

Nápoje: Domácí rýžové mléko

Rýži namočíme do vody a necháme odstát minimálně 24 hodin. Poté přidáme cukr a vanilková semínka a rozmixujeme.…

Vichyssoise

Polévky: Vichyssoise

V hrnci na másle při mírné teplotě necháme zesklovatět na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nakrájenou cibuli.…

Vepřo knedlo zelo

Hlavní jídla: Vepřo knedlo zelo

Vepřo: Česnek utřeme se solí a potřeme jím maso ze všech stran. Opepříme, okmínujeme a položíme ho do pekáčku na…