Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jahodové řezy Dezerty
26. 09. 2017

Jahodové řezy

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 150 g
  • krystalový cukr: 120 g
  • vejce: 4 ks
  • prášek do pečiva: 0,5 ks
  • olej: 4 PL
  • voda: 4 PL
  • mléko: 500 ml
  • tvaroh: 250 g
  • vanilkové pudinky: 2 ks
  • med na doslazení
  • želatina
  • jahody: 500 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Jahodové řezy – recept

Žloutky s cukrem utřeme dohladka, přidáme olej, vodu a postupně přimícháváme mouku a prášek do pečiva. Z bílků připravíme tuhý sníh a opatrně ho přidáváme do těsta. Pokud se nám těsto zdá moc husté, přidáme trochu vody. V případě, že chceme aby, byly jahodové řezy naspod tmavé, přidáme do těsta 2 lžíce holandského kakaa. Připravené těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme do růžova. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň.

Pudinkové prášky rozmícháme v troše mléka a dle návodu připravíme hladký pudink. Necháme vychladnout, přidáme tvaroh, med dle chuti a vyšleháme dohladka. Připravený krém rovnoměrně rozetřeme na upečený a vychladlý korpus a poklademe ho jahodami. Želatinu připravíme dle návodu na obalu a opatrně nalijeme na vrstvu jahod.

Jahodové řezy necháme pořádně ztuhnout v lednici a podáváme. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Domácí rybí salát

Saláty: Domácí rybí salát

Na domácí rybí salát použijeme některou z bílých ryb – sleď, cejn, kapr… Koupíme buď hotové filety nebo pokud máme…

Karamelové košíčky

Vánoční cukroví: Karamelové košíčky

Z ingrediencí na košíčky vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici vychladit. Z těsta vytvoříme malé…

Pohankové karbanátky

Hlavní jídla: Pohankové karbanátky

Pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě, přikryjeme pokličkou a necháme dojít asi 20 minut. Pohanku scedíme a…

Mrkvové karbanátky

Hlavní jídla: Mrkvové karbanátky

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme ji zlehka na másle. Necháme vychladnout. Ovesné vločky smícháme…