Chřestová polévka ze zeleného chřestu
Ingredience
- zelený chřest - svazek: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- smetana ke šlehání: 50 ml
- máslo: 1 KL
- olej: 1 KL
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
V hrnci na oleji necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou mrkev. Ke konci přidáme nakrájenou jarní cibulku a také orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, podle chuti osolíme a opepříme a povaříme 5 minut. Přidáme kousky chřestu, které jsme zbavili dřevnatých konců. Měkké hlavičky chřestu můžeme do chřestové polévky přidat až na úplný konec, aby si zachovaly křupavost. Povaříme dalších 5 minut. V této fázi můžeme polévku rozmixovat, pokud máme raději krémové polévky.
Chřestová polévka ze zeleného chřestu se nakonec zjemní trochou smetany
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.