Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Karamelové rohlíčky Vánoční cukroví
22. 12. 2019

Karamelové rohlíčky

Ingredience
- +
  • Na těsto:
  • hladká mouka: 200 g
  • vlašské ořechy: 180 g
  • moučkový cukr: 50 g
  • máslo: 140 g
  • kakao: 1 PL
  • žloutky: 2 ks
  • citronová kůra
  • Krém:
  • karamelový krém ze salka
  • poleva z hořké čokolády

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Karamelové rohlíčky - recept

Vlašské ořechy pomeleme a mouku prosejeme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Dáme ho alespoň na 1 hodinu odpočinout do chladu. Poté jej vyválíme na asi 3 mm tlustý plát a vykrajujeme rohlíčky. Pečeme je dorůžova asi 10 minut při 180 °C.

Náplň připravíme podle receptu karamelový krém ze salka.

Krémem naplníme cukrářský sáček a zdobíme jím rohlíčky. Necháme v chladu zatuhnout a na závěr karamelové rohlíčky namáčíme do hořké čokolády. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

karamelovy-krem-ze-salka.jpg Vánoční cukroví

Karamelový krém ze salka

Plechovku salka vložíme do vařící vody a 2 hodiny povaříme. Poté necháme vychladit. Ze změklého máslo si vyšleháme pěnu a poté po částech zapracováváme zkaramelizované salko a vanilkový extrakt.  Karamelový…

karamelove-kosicky.jpg Vánoční cukroví

Karamelové košíčky

Z ingrediencí na košíčky vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici vychladit. Z těsta vytvoříme malé kuličky, které vtlačíme do formiček na košíčky. Košíčky upečeme na 180 °C asi 15 minut…

Doporučené recepty

Tuřínový salát

Saláty: Tuřínový salát

Tuřín a mrkev oloupeme, očistíme a nakrájíme. Přidáme hrášek a ze zbylých ingrediencí připravíme dresink na…

Lilkový tatarák

Předkrmy a chuťovky: Lilkový tatarák

Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Po obou stranách posolíme a necháme vypotit asi 20 minut, aby nebyl hořký.…

Ančovičky smažené

Předkrmy a chuťovky: Ančovičky smažené

Omyté ančovičky důkladně osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme…

Nadýchaná bábovka

Dezerty: Nadýchaná bábovka

Troubu předehřejeme na 180 °C. Všechny suroviny smícháme a vyšleháme řídké těsto. Vymažeme formu na bábovku a…