Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Grilovaný lilek s mozzarellou a rajčaty Přílohy
01. 09. 2017

Grilovaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Ingredience
- +
  • lilek: 1 ks 
  • rajčata: 2 ks 
  • mozzarella: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1  ks
  • olivový olej 
  • čerstvá bazalka 
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Grilovaný lilek s mozzarellou a rajčaty – recept

Lilek a rajčata omyjeme, lilek nakrájíme na kolečka, rajčata a mozzarellu na drobné kousky. Lilek osolíme z obou stran a necháme tzv. vypotit, aby pustil vodu (asi 20 minut). Mezitím si můžeme utřít česnek se solí, trochou olivového oleje a pepře.

Lilek omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme ochuceným olejem a grilujeme z obou stran dozlatova. Grilovaný lilek poklademe rajčaty a mozzarellou, můžeme dát ještě na minutu na gril, aby se mozzarella rozpustila. Dozdobíme natrhanou bazalkou a zakápneme olivovým olejem.

Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou se podává jako příloha ke grilovanému masu nebo jej můžeme využít jako lehký předkrm.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprove-raznici.jpg Přílohy

Vepřové ražničí

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, slaninu na plátky. Mletý koriandr smícháme s trochou oleje, solí a pepřem, vetřeme ho do masa a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Cibuli oloupeme, papriku zbavíme…

pomerancova-marinada-na-veprove-maso.jpg Přílohy

Pomerančová marináda na vepřové maso

Česnek prolisujeme, pomerančovou šťávu ideálně vymačkáme čerstvou, je-li to však nezbytné, použijeme kvalitní pomerančový džus. Med smícháme s pomerančovou šťávou a necháme rozpustit, přidáme koření a česnek a…

Doporučené recepty

Cassoulet

Hlavní jídla: Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…

Chřestový krém se smetanou

Polévky: Chřestový krém se smetanou

Oba chřesty očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Špičky zeleného chřestu ponecháme na ozdobu, zbytek chřestu…

Keftedes

Hlavní jídla: Keftedes

Rohlíky nakrájené nadrobno namočíme do vody na 10 minut a vodu pořádně vymačkáme. Smícháme mleté maso, vejce,…