Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kimchi [kimči] Ostatní
05. 03. 2018

Kimchi [kimči]

Ingredience
- +
  • pekingské zelí: 500 g
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • strouhaný zázvor: 1 KL
  • rybí omáčka: 1 PL
  • sezamová semínka: 1 PL
  • chilli koření: 1 PL
  • mořská sůl: 3 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Kimchi [kimči] - recept

Zelí nakrájíme na nudličky. Sůl necháme rozpustit ve vodě (na 2.5 lžíce soli asi 500 ml vody) a v roztoku necháme asi 2 hodiny zelí odležet. Následně ho důkladně propláchneme, aby bylo jen lehce slané. Smícháme rybí omáčku, chilli, prolisovaný česnek a zázvor. Mrkev a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, přidáme k zelí a promícháme s připravenou zálivkou. Nasadíme si gumové rukavice a důkladně vše promačkáme, aby se zálivka dostala do každého kousku zeleniny. Nakonec zasypeme sezamovými semínky.  

Kimchi nám vydrží v lednici asi měsíc, ale můžeme ho konzumovat už od druhého dne. Používá se jako příloha nebo jako součást asijských pokrmů. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Krůtí sekaná s houbami

Hlavní jídla: Krůtí sekaná s houbami

Rohlík nakrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem a po 5 minutách mléko vymačkáme. Na pánvi rozehřejeme malé…

Šípková marmeláda

Ostatní: Šípková marmeláda

Z omytých šípků odkrojíme stopku a druhý konec, rozpůlíme je a nachystáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou,…

Dušený špenát s pórkem

Přílohy: Dušený špenát s pórkem

Špenát i pórek oplácheme, pórek nakrájíme na kolečka, česnek nadrobno. Na troše oleje necháme rozvonět česnek,…