Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Houbová polévka z čerstvých hub Polévky
13. 08. 2018

Houbová polévka z čerstvých hub

Ingredience
- +
  • čerstvé houby: 100 g
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • brambory: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • zeleninový nebo houbový vývar: 700 ml
  • máslo: 1 PL
  • hladká mouka: 1 PL
  • nové koření: 4 ks
  • bobkový list: 2 ks
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • majoránka
  • petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Houbová polévka z čerstvých hub - recept

V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené houby a společně orestujeme. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme horkým vývarem, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list, kmín, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 - 20 minut doměkka

Houbová polévka z čerstvých hub se nakonec dochutí trochou majoránky a posype čerstvou petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

houbova-pomazanka-z-lisek.jpg Polévky

Houbová pomazánka z lišek

Lišky očistíme, větší kusy přepůlíme, malé necháme vcelku. Slaninu a šalotku nakrájíme na velmi drobné kousky. Houbová pomazánka bude ještě chutnější, použijeme-li italskou slaninu.  Na pánvi necháme slaninu,…

testoviny-s-houbovou-omackou.jpg Polévky

Těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Čerstvé houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pokud chceme použít sušené houby (množství přizpůsobíme), namočíme je předem do studené vody. V kastrolu…

houbova-omacka-z-cerstvych-hub.jpg Polévky

Houbová omáčka z čerstvých hub

Cibuli nakrájíme najemno, houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme (na kousky nebo plátky podle libosti). V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme houby, kmín, sůl a pepř a…

bila-houbova-polevka.jpg Polévky

Bílá houbová polévka

Houby a brambory nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci necháme na troše oleje rozpustit máslo, krátce na něm orestujeme šalotku, přidáme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a…

Doporučené recepty

Salsa verde

Ostatní: Salsa verde

Natě petrželky a bazalky umyjeme a natrháme. Za stálého přilévání zeleninového vývaru rozmixujeme do požadované…

Polévka z růžičkové kapusty

Polévky: Polévka z růžičkové kapusty

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na malé kousky, očištěné kapustičky rozpůlíme, květák rozdělíme na…

Krtkův dort

Dezerty: Krtkův dort

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem. Ke žloutkům přidáme mléko, olej, rum, kakao i mouku s…

Jelení svíčková na smetaně

Hlavní jídla: Jelení svíčková na smetaně

Jelení kýtu si prošpikujeme uzeným špekem. Citron zbavíme kůry a nakrájíme na kolečka.Troubu si předehřejeme na…