Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Předkrmy a chuťovky

Králičí rillettes [rijet]

Ingredience
- +
  • králičí stehna: 3 ks
  • slanina: 100 g
  • menší cibule: 1 ks
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • bílé víno: 250 ml
  • jalovec - kuličky: 2 ks
  • pepř - kuličky: 3 ks
  • tymián - snítek: 1 ks
  • rozmarýn: 1 ks
  • bobkový list: 1 ks
  • kachní sádlo: 100 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Králičí rillettes [rijet] - recept

Králičí rillettes – recept

Králičí stehna osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, na které slaninu s králíkem orestujeme. Ve větším hrnci svaříme 600 ml vody s bílým vínem, přidáme cibuli s kořením a tymiánem. Do hrnce přidáme králičí stehna. Přivedeme k varu a necháme dusit asi 2 hodiny. Maso by mělo jít dobře od kosti. 

Vychladlé králičí stehna obereme a maso najemno natrháme. V pánvi rozpustíme sádlo, postupně do něj přidáváme králičí maso. Nakonec vmícháme nasekaný rozmarýn a drcený česnek. Dochutíme solí a pepřem. 

Králičí rillettes uchováváme v uzavíratelné sklenici v ledničce. Podáváme s rozpečeným pečivem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánky: Pomazánka z pečeného česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si…

Květákový nákyp

Hlavní jídla: Květákový nákyp

Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a ve vroucí vodě povaříme. Poté jej pokrájíme na menší kusy a necháme okapat.…

Pečená kambala

Hlavní jídla: Pečená kambala

Cibuli nakrájíme na větší kousky a dáme do pekáče. Na cibuli položíme osolenou a opepřenou rybu, polijeme bílým…

Kedlubnová polévka

Polévky: Kedlubnová polévka

Na malém množství oleje necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme horkým vývarem…