Kuřecí cordon bleu
Ingredience
- kuřecí prsa: 2 ks
- kvalitní šunka - plátky: 2 ks
- plátkový sýr: 2 ks
- hořčice
- sůl
- pepř
- olej
- Na obalení:
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí prsa důkladně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu masa vždy potřeme hořčicí a poté poklademe plátkem šunky a sýra. Kuřecí plátek přehneme a pevně přichytíme párátky. Vzniklé kapsy následně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném a mírně osoleném vejci a strouhance. V případě potřeby postup opakujeme a kuřecí cordon bleu znovu obalíme ve vejci a strouhance. Na pánvičce rozpálíme větší vrstvu oleje a pozvolna smažíme do zlatova.
Hotové kuřecí cordon bleu podáváme s bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.