Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Křepelčí vejce na 5 způsobů Předkrmy a chuťovky
09. 05. 2018

Křepelčí vejce na 5 způsobů

Ingredience
- +
  • křepelčí vejce
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Křepelcí vejce - recepty

 

Křepelčí vejce natvrdo

Křepelčí vajíčka vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 1,5 minuty. Zchladíme studenou vodou a oloupeme. 

 

Křepelčí vejce naměkko

Postup je stejný jako u vajíček natvrdo, vaříme je však maximálně 1 minutu

 

"Volské oko" z křepelčího vejce

Pánev vymažeme trochou másla, rozehřejeme a rozklepneme do ní opatrně křepelčí vejce. Osolíme, opepříme a při mírné teplotě necháme tak dlouho, dokud nebude bílek sražený a žloutek ještě tekutý

 

Pošírované křepelčí vejce

Do vody přilijeme ocet v poměru 10:1 a přivedeme k varu. Křepelčí vejce si rozklepneme do misky. Zmírníme teplotu na minimum a opatrně do vody vložíme vejce. Pomocí děrované vařečky jej maximálně za 1 minutu vytáhneme a zchladíme studenou vodou, abychom zastavili tepelnou úpravu.  

 

Míchaná křepelčí vejce

Křepelčí vejce rozklepneme do misky, vidličkou rozmícháme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, nalijeme vejce a při mírné teplotě za stálého míchání necháme mírně srazit, ale ne tolik, aby byla suchá. Na závěr do nich přimícháme nadrobno nasekanou pažitku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 8 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Falafel

Hlavní jídla: Falafel

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, vodu vyměníme a uvaříme asi 1,5 hodiny doměkka. Při vaření můžeme přidat…

Sýrová polévka

Polévky: Sýrová polévka

V nepřilnavém hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Přilijeme horký vývar, jíšku…

Domácí mozzarella

Předkrmy a chuťovky: Domácí mozzarella

V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme…