Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Křepelčí vejce na 5 způsobů Předkrmy a chuťovky
09. 05. 2018

Křepelčí vejce na 5 způsobů

Ingredience
- +
  • křepelčí vejce
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Křepelcí vejce - recepty

 

Křepelčí vejce natvrdo

Křepelčí vajíčka vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 1,5 minuty. Zchladíme studenou vodou a oloupeme. 

 

Křepelčí vejce naměkko

Postup je stejný jako u vajíček natvrdo, vaříme je však maximálně 1 minutu

 

"Volské oko" z křepelčího vejce

Pánev vymažeme trochou másla, rozehřejeme a rozklepneme do ní opatrně křepelčí vejce. Osolíme, opepříme a při mírné teplotě necháme tak dlouho, dokud nebude bílek sražený a žloutek ještě tekutý

 

Pošírované křepelčí vejce

Do vody přilijeme ocet v poměru 10:1 a přivedeme k varu. Křepelčí vejce si rozklepneme do misky. Zmírníme teplotu na minimum a opatrně do vody vložíme vejce. Pomocí děrované vařečky jej maximálně za 1 minutu vytáhneme a zchladíme studenou vodou, abychom zastavili tepelnou úpravu.  

 

Míchaná křepelčí vejce

Křepelčí vejce rozklepneme do misky, vidličkou rozmícháme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, nalijeme vejce a při mírné teplotě za stálého míchání necháme mírně srazit, ale ne tolik, aby byla suchá. Na závěr do nich přimícháme nadrobno nasekanou pažitku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 8 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Domácí melounová limonáda

Nápoje: Domácí melounová limonáda

Mátu nebo meduňku zalijeme vodou (na 1 porci 250 - 300 ml) a necháme odstát asi 30 minut. Meloun zbavíme slupky a…

Mořský ďas na dijonské hořčici

Hlavní jídla: Mořský ďas na dijonské hořčici

Rybu osušíme, osolíme a opepříme citrónovým pepřem (můžeme použít obyčejný pepř a pár kapek citrónové šťávy).…

Chřest s holandskou omáčkou

Předkrmy a chuťovky: Chřest s holandskou omáčkou

Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k…