Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Polévky

Chřestový krém

Ingredience
- +
  • svazek zeleného chřestu: 1 ks
  • máslo: 1 PL 
  • olej: 1 PL
  • hladká mouka: 1 PL
  • zeleninový vývar: 500 ml
  • smetana ke šlehání: 100 ml
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Chřestový krém - recept

Chřestový krém – recept

Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na ozdobu. Rozpálíme si pánev, na troše oleje zpěníme máslo a chřest orestujeme. Poté zasypeme moukou, promícháme, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme přibližně 20 minut doměkka. Jakmile je chřest měkký, rozmixujeme ho, zjemníme smetanou a krátce provaříme. Chřestový krém můžeme podávat s opečenými mandlemi, krutony nebo sezamovými semínky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Hanácký salát z červeného zelí

Saláty: Hanácký salát z červeného zelí

Červené zelí bnakrájíme na co nejtenčí proužky, nebo můžeme použít již nakrájené zelí sterilované. Smícháme s…

Ryba na jehle

Hlavní jídla: Ryba na jehle

Rybu opláchneme a vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kostky a smícháme s trochou soli, pepře a oregana.…

Vepřové plátky na houbách se smetanou

Hlavní jídla: Vepřové plátky na houbách se smetanou

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a na krajích na několika místech nařízneme, aby se na…

Cuba Libre

Nápoje: Cuba Libre

Do vyšší sklenice vložíme pár kostek ledu a limetku nakrájenou na menší kousky. Zalijeme bílým rumem a dolijeme…