Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Lilkové cannelloni Lilkové cannelloni Hlavní jídla
19. 06. 2020

Lilkové cannelloni

Ingredience
- +
  • lilek: 2 ks
  • konzervovaná loupaná rajčata: 200 g
  • cibule: 1 ks
  • ricotta: 180 g
  • vejce: 1 ks
  • mozzarella: 50 g
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • olivový olej
  • třtinový cukr: 1 KL
  • sušené oregano
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Lilkové cannelloni - recept

Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejem trochu olivového oleje, na kterém cibuli orestujeme. Přidáme rajčata, která ochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru. Na mírném plameni rajčatovou směs zredukujeme asi na polovinu. Trvá to zhruba 10 minut. Přidáme drcený česnek, oregáno a směs roprostřeme na dno zapékací mísy. 

Ricotuu smícháme s vejci, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme. Lilek umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lilkové plátky plníme ricottovou směsí a tvoříme rolky, které vložíme na rajčatovou směs do zapékací mísy. Rolky posypeme nastrouhanou mozzarellou. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut

Hotové lilkové cannelloni můžeme ozdobit čerstvými bylinkami a podáváme je teplé. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zapecene-cannelloni-s-mletym-masem.jpg Hlavní jídla

Zapečené cannelloni s mletým masem

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Na troše oleje necháme zesklovatět šalotku, přidáme česnek, po 1 minutě mleté maso, které vařečkou rozdělíme a necháme orestovat. Přidáme oregano, tymián,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Medovník

Dezerty: Medovník

Mouku smícháme s jedlou sodou a prosejeme přes sítko. Všechny ostatní ingredience smícháme a metličkou vyšleháme…

Zeleninová polévka

Polévky: Zeleninová polévka

Mrkev, petržel, celer a pórek nakrájíme na kostičky, obě natě nahrubo. Ve velkém hrnci rozpustíme lžíci másla,…

Roastbeef

Hlavní jídla: Roastbeef

Maso na roastbeef naložíme den předem. Očistíme ho, odblaníme, osolíme, opepříme, pomažeme dijonskou hrubozrnnou…

Hrnková maková buchta na plech

Dezerty: Hrnková maková buchta na plech

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme mléko, rozpuštěné a vychladlé máslo, nakonec vmícháme mouku smíchanou…