Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené cannelloni s mletým masem Hlavní jídla
23. 03. 2018

Zapečené cannelloni s mletým masem

Ingredience
- +
  • cannelloni: 6 ks
  • hovězí mleté maso: 150 g
  • šalotka: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • rajčalové pyré: 200 ml
  • máslo: 2 PL
  • tvrdý sýr (parmezán, gouda, čedar,...): 150 g
  • tymián: 1 KL
  • oregano: 1 KL
  • petrželka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Zapečené cannelloni s mletým masem - recept

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Na troše oleje necháme zesklovatět šalotku, přidáme česnek, po 1 minutě mleté maso, které vařečkou rozdělíme a necháme orestovat. Přidáme oregano, tymián, trochu soli, pepře a rajčatovou omáčku. Necháme asi 5 minut společně dusit a chvíli vychladnout. Pekáček vymažeme máslem a vyskládáme do něj těsně k sobě cannelloni naplněné masovou směsí. Poklademe zbytkem másla nakrájeným na tenké plátky, přelijeme zbytkem šťávy z masové směsi a posypeme petrželkou a sýrem. 

Zapečené cannelloni s mletým masem připravujeme v troubě rozehřáté na 190 °C asi 20 - 25 minut, až jsou cannelloni měkké. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 8 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lilkove-cannelloni.jpeg Hlavní jídla

Lilkové cannelloni

Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejem trochu olivového oleje, na kterém cibuli orestujeme. Přidáme rajčata, která ochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru. Na mírném plameni rajčatovou směs zredukujeme asi na…

Doporučené recepty

Alsaský cibulový koláč

Předkrmy a chuťovky: Alsaský cibulový koláč

Mouku smícháme se solí, přidáme sušené droždí, vodu, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme…

Domácí mrkvový džus

Nápoje: Domácí mrkvový džus

Oloupanou mrkev nakrájíme na kousky, dáme do hrnce s vodou, vaříme 30 minut a necháme vychladnout (necedíme).…

Jahodové řezy

Dezerty: Jahodové řezy

Žloutky s cukrem utřeme dohladka, přidáme olej, vodu a postupně přimícháváme mouku a prášek do pečiva. Z bílků…