Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené cannelloni s mletým masem Hlavní jídla
23. 03. 2018

Zapečené cannelloni s mletým masem

Ingredience
- +
  • cannelloni: 6 ks
  • hovězí mleté maso: 150 g
  • šalotka: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • rajčalové pyré: 200 ml
  • máslo: 2 PL
  • tvrdý sýr (parmezán, gouda, čedar,...): 150 g
  • tymián: 1 KL
  • oregano: 1 KL
  • petrželka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Zapečené cannelloni s mletým masem - recept

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Na troše oleje necháme zesklovatět šalotku, přidáme česnek, po 1 minutě mleté maso, které vařečkou rozdělíme a necháme orestovat. Přidáme oregano, tymián, trochu soli, pepře a rajčatovou omáčku. Necháme asi 5 minut společně dusit a chvíli vychladnout. Pekáček vymažeme máslem a vyskládáme do něj těsně k sobě cannelloni naplněné masovou směsí. Poklademe zbytkem másla nakrájeným na tenké plátky, přelijeme zbytkem šťávy z masové směsi a posypeme petrželkou a sýrem. 

Zapečené cannelloni s mletým masem připravujeme v troubě rozehřáté na 190 °C asi 20 - 25 minut, až jsou cannelloni měkké. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 8 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lilkove-cannelloni.jpeg Hlavní jídla

Lilkové cannelloni

Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejem trochu olivového oleje, na kterém cibuli orestujeme. Přidáme rajčata, která ochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru. Na mírném plameni rajčatovou směs zredukujeme asi na…

Doporučené recepty

Rajčatový salát s cibulí

Saláty: Rajčatový salát s cibulí

Rajčata nakrájíme na středně velké kousky, cibuli nadrobno. V misce smícháme studenou vodu, vinný ocet, šťávu z…

Italské rizoto s kuřecím masem

Hlavní jídla: Italské rizoto s kuřecím masem

V hrnci rozpálíme dvě lžíce olivového oleje, přidáme cibuli pokrájenou na menší kostičky a opékáme dozlatova. Poté…

Čína z cukety

Hlavní jídla: Čína z cukety

Cuketu, papriky zbavené jádřinců, mrkev a cibuli nakrájíme na tenké proužky. Smícháme sójovou omáčku, Solamyl,…

Horchata

Nápoje: Horchata

Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po…