Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Losos s hořčičnou omáčkou Hlavní jídla
22. 09. 2017

Losos s hořčičnou omáčkou

Ingredience
- +
  • losos: 400 g
  • kopr: 2 PL
  • citrónová šťáva: 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • Na omáčku:
  • med: 1 KL
  • malý žloutek: {1}
  • dijonská hořčice: 1 PL
  • bílé víno: 1 PL
  • olivový olej: 3 PL
  • sůl
  • pepř
  • ocet 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Losos s hořčičnou omáčkou – recept

Čerstvého lososa omyjeme, osušíme, zbavíme kůže a rozdělíme na stejné porce. Jednotlivé filety z lososa pak vložíme do mísy nebo pekáče, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme olivový olej a čerstvý, natrhaný kopr. Lososa necháme několik hodin marinovat. Poté ho opečeme na rozpálené pánvi nebo v troubě do růžova. 

Na omáčku si smícháme hořčici, med, víno a žloutek a ušleháme metlou. Osolíme, opepříme a postupně přimícháváme olivový olej. Přidat můžeme i zbylý kopr. Popřípadě dochutíme octem. Losos s hořčičnou omáčkou se dá ale připravit i ve zdravější variantě. Stačí smíchat 1 lžičku mleté hořčice, zakysanou smetanu a asi 100 g lučiny. 

Losos s hořčinou omáčkou je nejlepší s vařeným bramborem, plátkem citronu a čerstvou petrželkou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

medovo-horcicova-marinada.jpg Hlavní jídla

Medovo-hořčicová marináda na kuřecí maso

Hořčici smícháme s mletou paprikou a medem, osolíme, opepříme, směs zalijeme olejem a důkladně promícháme. Do nádoby nalijeme polovinu marinády, položíme na ni omyté a osušené maso, zalijeme druhou polovinou a…

medovo-horcicna-zalivka-na-salat.jpg Hlavní jídla

Medovo-hořčičná zálivka na salát

Jednodušší už to být nemůže. Veškeré ingredience na zálivku dáme do zavařovací sklenice, uzavřeme víčkem a důkladně protřepeme, až se všechny složky propojí.  Medovo-hořčičná zálivka na salát se může…

Doporučené recepty

Cassoulet

Hlavní jídla: Cassoulet

Fazole namočíme přes noc do vody, druhý den je uvaříme ve vývaru asi 40 minut doměkka. Během vaření přidáme k…

Kuře na plechovce piva

Hlavní jídla: Kuře na plechovce piva

Kuře omyjeme, zbavíme krku, drůbků a přebytečného tuku. Zevnitř i zvenku kuře důkladně osolíme a necháme chvilku…

Thajský salát

Saláty: Thajský salát

Chilli papričku namočíme na 5 minut do horké vody. Oloupaný česnek rozdrtíme v hmoždíři s chilli. Nastrouháme…

Kopřivový sirup

Nápoje: Kopřivový sirup

Citrony umyjeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do vody, svaříme a necháme vychladnout. Přidáme omyté kopřivy a…