![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Losos s hořčičnou omáčkou](/img/clanky/818dd32cbdb4f7908e93fddd67a520a6/fotolia_48767403_xs.webp)
Losos s hořčičnou omáčkou
Ingredience
- losos: 400 g
- kopr: 2 PL
- citrónová šťáva: 2 PL
- sůl
- pepř
- Na omáčku:
- med: 1 KL
- malý žloutek: {1}
- dijonská hořčice: 1 PL
- bílé víno: 1 PL
- olivový olej: 3 PL
- sůl
- pepř
- ocet
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Losos s hořčičnou omáčkou – recept
Čerstvého lososa omyjeme, osušíme, zbavíme kůže a rozdělíme na stejné porce. Jednotlivé filety z lososa pak vložíme do mísy nebo pekáče, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme olivový olej a čerstvý, natrhaný kopr. Lososa necháme několik hodin marinovat. Poté ho opečeme na rozpálené pánvi nebo v troubě do růžova.
Na omáčku si smícháme hořčici, med, víno a žloutek a ušleháme metlou. Osolíme, opepříme a postupně přimícháváme olivový olej. Přidat můžeme i zbylý kopr. Popřípadě dochutíme octem. Losos s hořčičnou omáčkou se dá ale připravit i ve zdravější variantě. Stačí smíchat 1 lžičku mleté hořčice, zakysanou smetanu a asi 100 g lučiny.
Losos s hořčinou omáčkou je nejlepší s vařeným bramborem, plátkem citronu a čerstvou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.