Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Čínská pikantní polévka Polévky
05. 06. 2018

Čínská pikantní polévka

Ingredience
- +
  • tofu: 100 g
  • kuřecí prsa: 100 g
  • mrkev: 1 ks
  • pórek: 100 g
  • houby sušené - hrst: 1 g
  • vejce: 2 ks
  • bramborový škrob: 2 PL
  • vývar kuřecí nebo zeleninový
  • olej
  • sůl
  • chilli koření
  • rýžový nebo vinný ocet
  • sójová omáčka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Čínská pikantní polévka – recept

Sušené houby namočíme předem do studené vody (asi na 1 hodinu). V hrnci rozehřejeme olej, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a osmahneme na oleji. Očistíme a na menší kousky nakrájíme mrkev a pórek, obojí přidáme k masu, ochutíme lžičkou chilli (množství volíme podle toho, jak chceme polévku ostrou), zamícháme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.

Tofu nakrájíme na nudličky a s houbami přidáme do polévky. Podle chuti přidáme ocet a sójovou omáčku. V troše vody rozmícháme škrob, nalejeme do polévky a 15 minut povaříme. V hrnku rozmícháme vejce, lehce osolíme a přidáme do polévky. Povaříme už jen krátce a podáváme.

Čínská pikantní polévka bude vegetariánská, pokud vynecháme kuřecí maso a použijeme zeleninový vývar. Ozvláštnit ji můžeme trochou kysaného zelí nebo bambusovými výhonky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polska-polevka-zurek.jpg Polévky

Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný zákvas smícháme 50 g žitné mouky s 200 ml vlažné vody, přidáme bobkový list a pár kuliček…

zeleninova-polevka-v-parnim-hrnci.jpg Polévky

Zeleninová polévka v parním hrnci

Všechnu zeleninu si načistíme, cibuli necháme vcelku. Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kousky. V parním hrci rozehřeme máslo, na kterém lehce osmažíme celer, mrkev a petržel. Přidáme květák, cibuli a…

rajska-polevka-z-cerstych-rajcat.jpg Polévky

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a…

thajska-polevka-tom-yum.jpg Polévky

Thajská polévka tom yum

Kuřecí prso a žampiony nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Citronovou trávu pokrájíme na tři kusy. Vývar přivedeme k varu, přidáme kari pastu, kuřecí maso, houby, zázvor, chilli…

polevka-tom-kha.jpg Polévky

Polévka Tom kha

Kuřecí prso nakrájíme na tenké nudličky, čerstvý zázvor (asi 3 cm) na plátky a citronovou trávu na větší kusy. Koriandr nasekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme semínek a podélně překrojíme. Pokud polévku…

Doporučené recepty

Cuketový nákyp

Přílohy: Cuketový nákyp

Cuketu dobře omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli a šunku nakrájíme najemno, a sýr nastrouháme. Přidáme mouku…

Svařené víno

Nápoje: Svařené víno

Veškeré ingredience kromě cukru smícháme v hrnci a při nízké teplotě zahříváme až téměř k varu. Jakmile se na dně…

Studený fazolový salát

Saláty: Studený fazolový salát

Nejdříve si bílé fazole den předem namočíme do studené vody, aby změkly a nabobtnaly. Druhý den je slejeme, vodu…

Lilkové závitky

Hlavní jídla: Lilkové závitky

Lilek nakrájíme na tenké plátky, které z obou stran osolíme a necháme vypotit, abychom se zbavili hořkosti.…