Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Nakládané houby Ostatní
03. 10. 2018

Nakládané houby

Ingredience
- +
  • houby 
  • voda: 500 ml
  • ocet: 100 ml
  • cukr: 50 g
  • sůl: 20 g
  • cibule: 1 ks
  • bobkový list 
  • černý pepř 
  • nové koření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Nakládané houby - recept

Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl a důkladně promícháme. Houby očistíme, nakrájíme a dáme na 2 minuty vařit. Scedíme a necháme vychladnout.

Do každé vymyté a osušené dáme pár koleček cibule, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy a naplníme houbami, které můžeme proložit další cibulí. Houby plníme zhruba 2 cm pod okraj sklenice. Poté sklenice s houbami zalijeme nálevem a pořádně uzavřeme.

Nakládané houby ve sklenicích dáme do hrnce s vodou (asi 5 cm ode dna). Na dno hrnce dáme starou utěrku, aby se sklenice během vaření nerozbily. Až začne voda vřít, snížíme teplotu na minimum a necháme vařit asi 20 minut.

Nakládané houby vydrží v neotevřených sklenicích několik měsíců.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprove-kotlety-na-houbach.jpg Ostatní

Vepřové kotlety na houbách

Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostičky nebo na plátky. V hrnci rozehřejeme olej a kotlety na něm z obou stran zprudka opečeme. Kotlety vyjmeme,…

Doporučené recepty

Domácí ciabatta

Přílohy: Domácí ciabatta

Na kousky nakrájíme olivy. V míse smícháme hladkou mouku s droždím, olivovým olejem, solí a teplou vodou. Na…

Srnčí medailonky na víně

Hlavní jídla: Srnčí medailonky na víně

Maso nakrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Srnčí medailonky proložíme nakrájenými…

Vídeňská roštěná

Hlavní jídla: Vídeňská roštěná

Maso na několika místech na okraji nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo. Potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce…

Bigoš

Hlavní jídla: Bigoš

Houby necháme namočit 1 hodinu předem. Maso, slaninu, cibuli a klobásku nakrájíme na menší kousky. V hrnci…