Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pagáče se škvarky Předkrmy a chuťovky
27. 09. 2017

Pagáče se škvarky

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 500 g
  • škvarky: 250 g
  • mléko: 125 ml
  • droždí - kostka: 1 ks
  • vejce: 1 ks 
  • sůl: 1 KL 
  • kmín 
  • sádlo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Pagáče se škvarky – recept

Škvarky umeleme na masovém strojku a smícháme s vajíčkem, mlékem, moukou, solí a droždím. Droždí se do těsta jen rozdrobí, neděláme kvásek. Těsto necháme 20 minut uležet. Poté z těsta vyválíme 1 cm plát a sklenicí vykrajujeme kolečka, která klademe na plech vymazaný sádlem, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínem. Předehřejeme troubu a pečeme dozlatova při 200 °C (asi 15 - 20 minut). Pagáče jsou výborná chuťovka k pivu a podáváme je teplé i studené.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Kapr v rosolu

Ostatní: Kapr v rosolu

V hrnci dáme vařit vodu, přidáme nakrájenou petržel, mrkev, ocet, celer, koření a necháme 20 minut vařit. Přidáme…

Celerová polévka

Polévky: Celerová polévka

Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, oloupaný celer na menší kostky a brambory na středně velké kostky. V…

Kynuté buchty z domácí pekárny

Dezerty: Kynuté buchty z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí…

Sardinková pomazánka

Pomazánky: Sardinková pomazánka

Sardinky slijeme z oleje a rozmačkáme. Cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Smícháme…