Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečená hovězí žebra Hlavní jídla
09. 10. 2017

Pečená hovězí žebra

Ingredience
- +
  • hovězí žebra: 800 g
  • hovězí vývar: 200 ml
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • cibule: 1 ks
  • citrón: 1 ks
  • med: 1 PL
  • sójová omáčka: 1 KL
  • olej: 1 PL
  • worcestrová omáčka: 1 KL
  • hořčice: 1 KL
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Pečená hovězí žebra – recept

Smícháme med, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, olej, hořčici, sójovou a worcestrovou omáčku, sůl, pepř a důkladně promícháme.

Do pekáče rozložíme na dno cibuli, bobkový list, nové koření a podlijeme trochou hovězího vývaru. Navrch naklademe hovězí žebra bohatě potřená marinádou. Pečeme zakryté asi 45 minut. Nejprve 10 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C. Žebra polijeme zbytkem marinády a dopečeme odkryté asi 15 minut. Marináda lehce zkaramelizuje a bude křupavá.

Pečená hovězí žebra podáváme s chlebem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 14 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Sambal oelek

Ostatní: Sambal oelek

Chilli papričky opláchneme, rozpůlíme, dáme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 6 - 8 minut. Poté chilli papričky…

Čevabčiči z mletého masa

Hlavní jídla: Čevabčiči z mletého masa

Mleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Přidáme všechno koření a vajíčko. Pokud se…

Malinový sorbet

Dezerty: Malinový sorbet

Maliny rozmixujeme a přecedíme přes sítko. Přidáme růžové víno, cukr, citronovu šťávu a opět rozmixujeme. Nalijeme…

Sádlové cukroví

Vánoční cukroví: Sádlové cukroví

Prosátou mouku smícháme s rovněž prosátým cukrem a zapracujeme změklé sádlo. Vytvoříme hladké těsto, které necháme…