Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečená makrela Hlavní jídla
22. 09. 2017

Pečená makrela

Ingredience
- +
  • čerstvá makrela: 1  
  • máslo: 50 g
  • cibule: {1}
  • česnek: {5}
  • citron: {0,5}
  • sůl 
  • mletý pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pečená makrela – recept

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných zářezů. Makrelu ze všech stran důkladně osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Koření roztíráme také do zářezů, makrela pak bude skvěle ochucená i pod kůži. Použít můžeme také libovolné oblíbené koření nebo čerstvé bylinky dle aktuální chuti. Na závěr pak makrelu pokapeme šťávou z půlky citronu. 

Připravený pekáč vymažeme máslem. Cibuli nakrájíme na stejně velká kolečka a poklademe je na dno pekáče. Pokud nemáme cibuli rádi, můžeme ji vynechat. Následně přidáme připravenou makrelu a pečeme v troubě na 150 °C asi 30 – 40 minut dle velikosti ryby. Pečená makrela bude ještě lahodnější, když ji během pečení obrátíme a několikrát polijeme rozpuštěným máslem z pekáče. 

Pečená makrela je vhodná jako lehká večeře se zeleninou i jako hlavní chod s brambory či bramborovou kaší.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 25 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Drožďová polévka

Polévky: Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme…

Domácí jahodová zmrzlina

Dezerty: Domácí jahodová zmrzlina

Jahody zbavené slupek rozmixujeme, přidáme ostatní ingredience a společně znovu promixujeme. Směs nalijeme do…

Slávky s rajčatovou omáčkou

Předkrmy a chuťovky: Slávky s rajčatovou omáčkou

Slávky nejprve důkladně očístíme a namočíme do vody asi na 10 minut. Poté slávky slijeme a přebereme. Vaříme pouze…

Cibulové chutney [čatní]

Přílohy: Cibulové chutney [čatní]

Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci na rozpáleném oleji cibuli pozvolna osmahneme, přidáme k ní část cukru a…