Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 15945x

Pečená makrela

Ingredience
- +
  • čerstvá makrela: 1  
  • máslo: 50 g
  • cibule: {1}
  • česnek: {5}
  • citron: {0,5}
  • sůl 
  • mletý pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Pečená makrela - recept

Pečená makrela – recept

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, ocasních ploutví a důkladně omyjeme. Do kůže makrely pak uděláme několik jemných zářezů. Makrelu ze všech stran důkladně osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Koření roztíráme také do zářezů, makrela pak bude skvěle ochucená i pod kůži. Použít můžeme také libovolné oblíbené koření nebo čerstvé bylinky dle aktuální chuti. Na závěr pak makrelu pokapeme šťávou z půlky citronu. 

Připravený pekáč vymažeme máslem. Cibuli nakrájíme na stejně velká kolečka a poklademe je na dno pekáče. Pokud nemáme cibuli rádi, můžeme ji vynechat. Následně přidáme připravenou makrelu a pečeme v troubě na 150 °C asi 30 – 40 minut dle velikosti ryby. Pečená makrela bude ještě lahodnější, když ji během pečení obrátíme a několikrát polijeme rozpuštěným máslem z pekáče. 

Pečená makrela je vhodná jako lehká večeře se zeleninou i jako hlavní chod s brambory či bramborovou kaší.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 25 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Polévka z pečeného květáku

Polévky: Polévka z pečeného květáku

Květák rozdělíme na růžičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a na plechu vyloženém…

Vepřové na žampionech

Hlavní jídla: Vepřové na žampionech

Vepřovou panenku v celku potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme lístky čerstvého tymiánu. Takto…

Masové kuličky z mletého masa

Hlavní jídla: Masové kuličky z mletého masa

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji dozlatova. V míse smícháme cibuli a posekané čerstvé bylinky dle…

Hovězí po burgundsku

Hlavní jídla: Hovězí po burgundsku

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na…