Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Česneková omáčka Přílohy
20. 06. 2018

Česneková omáčka

Ingredience
- +
  • stroužky česneku: 10 ks
  • mléko: 100 ml
  • smetana ke šlehání: 100 ml
  • máslo: 1 PL
  • hladká mouka: 1 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Česneková omáčka - recept

Česneková omáčka - recept

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě asi 15 minut do zhoustnutí. Přidáme zbytek nastrouhaného česneku a už jen krátce provaříme.

Česneková omáčka se hodí k vařenému, grilovanému nebo pečenému hovězímu masu, skvělá je i s uzeným masem nebo pečenými bramborami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

cesnek_5.jpg Přílohy

Zázračný česnek: Kdy je správný čas na sklízení česneku?

Existuje kolem třiceti odrůd česneku a doba sklízení se tak různí. Obvykle česnek dozrává 16–36 týdnů po vysazení. Setý česnek se sklízí během léta…

sazenicesneku1.jpg Přílohy

Sázení česneku na podzim by se nemělo uspěchat. Víme, jak docílit velké úrody

Česnek by se měl sázet na podzim hlavně proto, že vám rychle zakoření. Poté když na jaře taje sníh a prší, je česnek v zemi dostatečně zavlažován…

pomazanka-z-peceneho-cesneku.jpg Přílohy

Pomazánka z pečeného česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Z palic česneku odřízneme špičku a rozřízneme je příčně napůl. Nachystáme si čtverce alobalu, na které půlky česnekových palic položíme řezem nahoru, osolíme je, opepříme,…

domaci-cesnekova-tinktura.jpg Přílohy

Domácí česneková tinktura proti bakteriím a vysokému tlaku

Při výrobě použijeme nejlépe domácí česnek nebo česnek od farmáře a kvalitní vodku nebo jiný alkohol (např. slivovici). Během přípravy nepoužíváme kovové předměty – na krájení nebo tření použijeme např.…

nakladany-cesnek_1.jpg Přílohy

Nakládaný česnek

Česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky, které naskládáme do uzavíratelných nádob. Přidáme sůl, pepř, tymián, chilli a zalijeme olivovým olejem. Vše důkladně promícháme a ujistíme se, že je česnek zcela…

Doporučené recepty

Čínská pikantní polévka

Polévky: Čínská pikantní polévka

Sušené houby namočíme předem do studené vody (asi na 1 hodinu). V hrnci rozehřejeme olej, kuřecí maso nakrájíme na…

Kuřecí stehna na másle

Hlavní jídla: Kuřecí stehna na másle

V misce smícháme sůl, pepř, sušené nebo čerstvé bylinky a drcený kmín. Směs koření vetřeme do kuřecích stehen.…

Pampeliškový med

Ostatní: Pampeliškový med

Pampeliškové květy důkladně propereme pod tekoucí vodou. Vložíme do většího hrnce s 1 litrem vody a citronem…

Bramborový salát s jablky

Přílohy: Bramborový salát s jablky

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší…