Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečená kořenová zelenina Přílohy
22. 04. 2016

Pečená kořenová zelenina

Ingredience
- +
  • petržel: 3 ks
  • mrkev: 2 ks
  • celer: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks
  • olivový olej: 2 PL
  • rozmarýn - snítka: {1}
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

  • Martina Pokorná
    6. 5. 2020 | 18:10
    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Podobné recepty

kureci-salat-s-celerem.jpeg Přílohy

Kuřecí salát s celerem

Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Řapíkatý celer pokrájíme na malé kostky a uvaříme jej do měkka v osolené vodě. V míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a zakápneme citronovou šťávou. Kuřecí prsa…

celerovy-salat-s-majonezou.jpg Přílohy

Celerový salát s majonézou

Oloupané jablko nastrouháme, pomeranč nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s celerem a vlašskými ořechy. Přidáme majonézu, zakápneme citronovou šťavou a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Celerový…

polevka-z-peceneho-celeru.jpg Přílohy

Polévka z pečeného celeru

Oloupaný celer nakrájíme na menší kostky, v míse smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Celer upečeme při teplotě 180 °C asi 40 - 50 minut doměkka.  Na…

domaci-celerovy-dzus.jpg Přílohy

Domácí celerový džus

Celer zbavíme konců a oloupeme, jablka zbavíme jadřinců, pomeranč slupek. Množství zázvoru zvolíme podle chuti a oškrábeme ho obrácenou stranou kávové lžičky, abychom přišli o co nejmenší část kořene. Vše…

smazeny-celer.jpg Přílohy

Smažený celer

Celer očistíme a uvaříme ho v osolené vodě asi 8 minut do poloměkka. Nakrájíme ho na silnější plátky, které nejdříve obalíme v hladké mouce, poté v mléce smíchaném s vajíčkem a špetkou soli a nakonec ve…

Doporučené recepty

Domácí uzené klobásy

Předkrmy a chuťovky: Domácí uzené klobásy

Maso nakrájíme na kousky, které se nám vejdou do mlýnku, nameleme, smícháme s kořením a uložíme přes noc do chladu…

Dýňové rizoto s tymiánem

Hlavní jídla: Dýňové rizoto s tymiánem

Dýni nakrájíme na menší kostičky. Pokud použijeme dýni Hokkaidó, nemusíme ji loupat, ostatním druhům dýně ale…

Vepřenky z mletého masa

Hlavní jídla: Vepřenky z mletého masa

Rohlík nakrájíme na malé kostičky a namočíme asi na 10 minut do mléka. Vymačkáme, smícháme s mletým vepřovým masem…