Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Matcha zmrzlina Dezerty
13. 05. 2019

Matcha zmrzlina

Ingredience
- +
  • Matcha prášek: 2 lžíce
  • plnotučné mléko: 125 ml
  • smetana (min. 30 %): 300 ml 
  • žloutky: 4 ks
  • vanilkový lusk: 1 ks
  • moučkový cukr dle chuti

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Matcha zmrzlina - recept

Matcha zmrzlina - recept

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Mléko, smetanu, zrníčka i lusk přivedeme pozvolna k varu a ihned odstavíme. Necháme asi 15 minut chladnout a poté odstraníme lusk.

Žloutky vyšleháme s cukrem a za stálého šlehání metličkou pomalu přiléváme k připravené směsi. Šleháme tak dlouho, až bude směs hladká. Poté ji opět zahřejeme (už NE k varu) a za stálého míchání necháme při nižší teplotě asi 10 minut zhoustnout.

Matcha prášek smícháme s trochou horké směsi, aby vznikla kašovitá hmota, kterou přidáme do kastrolku. Opět šleháme metličkou, až se vše spojí. 

Směs přecedíme přes sítko a necháme vychladnout. Ve vhodné nádobě necháme zmrazit. Každou půl hodinu až do úplného zmrazení směs opakovaně prošleháme, aby se nevytvořily krystalky a Matcha zmrzlina byla jemná a krémová.  

Matcha zmrzlina se před podáváním nechá asi 10 minut povolit v pokojové teplotě. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

matcha-latte.jpg Dezerty

Matcha latté

Mléko zahřejeme, horké našleháme do pěny a osladíme medem dle chuti. Matcha prášek rozmícháme v horké vodě a přemístíme do vyšších sklenic. Na jeden nápoj se používají 2 gramy prášku. Mléko přilijeme k Matcha…

Doporučené recepty

Dýňové pyré s bramborem

Přílohy: Dýňové pyré s bramborem

Dýni oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme…

Pečený lilek s granátovým jablkem

Předkrmy a chuťovky: Pečený lilek s granátovým jablkem

Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem,…

Miso polévka

Polévky: Miso polévka

Řasu wakame namočíme do asi 600 ml vody, aby dostatečně změkla, zeleninu nakrájíme na tenké proužky nebo kolečka,…

Vareniky

Hlavní jídla: Vareniky

Mouku smícháme se špetkou soli, vytvoříme důlek, do kterého rozklepneme vejce, po částech přidáváme mléko a…