Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečené jelito se zelím Hlavní jídla
22. 05. 2018

Pečené jelito se zelím

Ingredience
- +
  • jelita: 2 ks
  • sádla: 1 KL
  • kysané zelí: 200 g
  • hladká mouka: 1 PL
  • menší cibule: 1 ks
  • cukr krupice
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Pečené jelito se zelím - recept

Jelita propícháme na několika místech špičatou špejlí nebo vidličkou, dáme do pekáčku vymazaného trochou sádla, přilijeme malé množství vody (jen aby se jelita nepřipalovala) a pečeme zakryté při 150 °C asi 25 minut. Pekáček odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a opečeme pár minut dozlatova.

Než se pečené jelito dodělá, připravíme si zelí. Na sádle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a při nízké teplotě umícháme jíšku. Přidáme zelí i s nálevem a podle potřeby podlijeme trochou vody. Dusíme asi 15 minut, podle chuti osolíme, osladíme a podusíme ještě asi 5 minut doměkka

Pečené jelito se zelím můžeme doplnit vařenými bramborami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Cuketová polévka se špenátem

Polévky: Cuketová polévka se špenátem

Cibuli a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli orestujeme. Přidáme na kostky…

Houbová sekaná

Hlavní jídla: Houbová sekaná

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rohlíky nakrájíme a zalijeme vlažným mlékem. Na rozehřátém oleji…

Karlovarský knedlík

Přílohy: Karlovarský knedlík

Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme vyschnout. Kostičky namočíme v mléce. Oddělíme žloutky od bílků, do…