Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dušené hovězí se zeleninou Hlavní jídla
18. 07. 2018

Dušené hovězí se zeleninou

Ingredience
- +
  • hovězí maso (plec, kližka, krk): 300 g
  • menší barevné papriky: 2 ks
  • mrkev: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • slanina: 30 g
  • plnotučná hořčice: 1 KL
  • hovězí vývar: 200 ml
  • bobkový list: 2 ks
  • nové koření: 3 ks
  • celý pepř: 4 ks
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Dušené hovězí se zeleninou - recept

Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a smícháme s hořčicí. V hrnci nebo hlubší pánvi necháme vyškvařit slaninu a zprudka na ní osmahneme maso ze všech stran. Odložíme ho na teplé místo. Ve výpeku necháme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli do tmava, vrátíme maso, zalijeme horkým vývarem, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a pozvolna dusíme asi 2 hodiny do měkka. Asi 20 minut před koncem dušení přidáme nakrájené papriky a mrkev

Dušené hovězí se zeleninou podáváme s rýží nebo těstovinami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dusene-kedlubny.jpg Hlavní jídla

Dušené kedlubny

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka. Vodu scedíme (ale nevylíváme), ke kedlubnám přidáme máslo, které v nich necháme rozpustit.…

Doporučené recepty

Kroupová polévka s houbami

Polévky: Kroupová polévka s houbami

Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a petržel a…

Rybí polévka

Polévky: Rybí polévka

Zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme ve vývaru do poloměkka. Filety ryby rozkrájíme a dáme povařit do…

Smažený kapr v troubě

Hlavní jídla: Smažený kapr v troubě

Filety z kapra si minimálně jeden den před obalováním osolíme a silně potřeme prolisovaným česnekem. Zbavíme tak…