Kynuté buchty z domácí pekárny
Ingredience
- hladká mouka: 600 g
- cukr krupice: 80 g
- vanilkový cukr: 1 PL
- sádlo: 100 g
- voda: 240 ml
- čerstvé droždí: 30 g
- špetka soli
- švestková povidla
- sádlo na potření
- moučkový cukr na posypání
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí a špetku soli. Zapneme program "Těsto" a necháme kynout. Pekáč vymažeme sádlem. Těsto na kynuté buchty rozdělíme na 20 kusů, z každého kousku vytvarujeme placku. Na placku dáme švestková povidla, zabalíme do kuličky a položíme na pekáč spojem dolů. Každý "balíček potřeme ze stran rozpuštěným sádlem, aby se kynuté buchty lépe oddělovaly od sebe. Připravené buchty necháme ještě 15 minut kynout na teplém místě.
Kynuté buchty pečeme na 180 °C asi 20 - 25 minut. Ihned po upečení je potřeme rozpuštěným sádlem, necháme vychladnout na mřížce a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.