Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kynuté buchty z domácí pekárny Dezerty
16. 01. 2018

Kynuté buchty z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 600 g
  • cukr krupice: 80 g
  • vanilkový cukr: 1 PL
  • sádlo: 100 g
  • voda: 240 ml
  • čerstvé droždí: 30 g
  • špetka soli
  • švestková povidla
  • sádlo na potření
  • moučkový cukr na posypání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné
Kynuté buchty z domácí pekárny - recept

Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí a špetku soli. Zapneme program "Těsto" a necháme kynout. Pekáč vymažeme sádlem. Těsto na kynuté buchty rozdělíme na 20 kusů, z každého kousku vytvarujeme placku. Na placku dáme švestková povidla, zabalíme do kuličky a položíme na pekáč spojem dolů. Každý "balíček potřeme ze stran rozpuštěným sádlem, aby se kynuté buchty lépe oddělovaly od sebe. Připravené buchty necháme ještě 15 minut kynout na teplém místě. 

Kynuté buchty pečeme na 180 °C asi 20 - 25 minut. Ihned po upečení je potřeme rozpuštěným sádlem, necháme vychladnout na mřížce a po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dukatove-buchticky-z-domaci-pekarny.jpg Dezerty

Dukátové buchtičky z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme mléko, olej a rozšlehané vejce. Přidáme špetku soli, zasypeme moukou, cukrem, rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj ostrým…

Doporučené recepty

Roštěnky Esterházy

Hlavní jídla: Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a…

Vepřový jazyk

Hlavní jídla: Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a…

Špaldové palačinky

Dezerty: Špaldové palačinky

V míse prošleháme mléko a vejce. Postupně přidáváme mouku, mícháme metličkou dohladka. Přidáme špetku soli a cukr,…