Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Profiterol Dezerty
21. 08. 2017

Profiterol

Ingredience
- +
  • 125 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 3 vejce
  • 60 g másla
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 - 2 lžíce másla
  • cukr moučka
  • Čokoládová poleva:
  • 1 čokoláda na vaření
  • 1 - 2 lžíce másla
  • na zředění mléko

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Profiterol – recept

Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku se špetkou soli. Mícháme po dobu, než se začne těsto odlepovat od stěn hrnce. Stáhneme z tepla a dáme do misky. V další misce rozšleháme 3 vajíčka, která pomalu zapracujeme do těsta, které poté naplníme do cukrářského zdobítka.

Plech vyložíme pečícím papírem a na něj tvoříme kolečka. V předehřáté troubě pečeme na 220 °C 20 minut, poté teplotu snížíme a necháme dojít v troubě s pootevřenými dvířky a pomalu vychladnout.

Připravíme si krémovou náplň: 2/3 mléka dáme vařit, zbytek mléka smícháme s vanilkovým pudinkem a vlijeme do vařícího mléka. Trochu osladíme, přidáme máslo a na závěr semínka vanilky. Mícháme, až krém zhoustne a necháme vychladnout. Upečený základ po vychladnutí rozkrojíme napříč, spodní část naplníme vychladlým krémem a spojíme zpátky.

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, přidáme máslo a případně trochu mléka na zředění. Profiteroly poté polijeme čokoládou a podáváme.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

dietni-tvarohovy-dezert-s-jahodami.jpg Dezerty

Dietní tvarohový dezert s jahodami

Jahody zbavené stopek nakrájíme na menší kousky, smícháme s trochou medu a citronové šťávy (podle chuti). Tvaroh, jogurt a kokosové mléko vyšleháme na hladký krém a podle potřeby dosladíme medem nebo javorovým…

malinova-pena.jpg Dezerty

Malinová pěna

Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat, necháme okapat a v malinové šťávě pozvolna zahříváme, až se rozpustí. Omyté maliny rozmixujeme na pyré a přidáme k želatině. Smetanu vyšleháme s cukrem dotuha a…

zabaione.jpg Dezerty

Zabaione

Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny (šleháme asi 10 minut). Postupně po malých lžičkách přišleháváme likérové víno. Na hrnec s trochou vody dáme ohnivzdornou mísu s připravenou pěnou. Při nízké teplotě a…

Doporučené recepty

Jelení ragú

Hlavní jídla: Jelení ragú

Maso na jelení ragú očistíme a omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Na sádle orestujeme cibuli…

Lehké lívance s cottage sýrem

Ostatní: Lehké lívance s cottage sýrem

Banán vidličkou rozmačkáme společně s vejcem a přimícháme cotage sýr. Ovesné vločky rozmixujeme najemno. Vmícháme…

Krémová houbová polévka

Polévky: Krémová houbová polévka

Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme máslo a opečeme pórek, po chvíli přidáme na plátky…

Kedlubnové zelí

Přílohy: Kedlubnové zelí

Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku…