Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Silný hovězí vývar z kostí Polévky
14. 05. 2018

Silný hovězí vývar z kostí

Ingredience
- +
  • hovězí kosti (tzv. harfy): 1000 g
  • hovězí žebro s masem: 500 g
  • morkové kosti: 500 g
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • malý celer: 0.5 ks
  • pórek: 10 cm
  • celý pepř: 8 kuliček
  • bobkový list: 4 ks
  • nové koření: 5 ks
  • sůl: 1 - 2 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Silný hovězí vývar z kostí - recept

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na poloviny. Všechny hovězí kosti a také zeleninu rozprostřeme na plech a dáme opéct do trouby na 15 - 20 minut. Vše přemístíme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pozvolným varem necháme probublávat asi 5 hodin. Vytvoří-li se na hladině pěna, sebereme ji sítkem. Maso ze žebra můžeme použít do polévky, všechny ostatní ingredience už nebudeme potřebovat. Pokud chceme mít ve vývaru i zeleninu, použijeme novou. 

Podle potřeby silný hovězí vývar z kostí dosolíme, a pokud chceme vývar úplně čirý, přecedíme ho přes plátýnko.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Krevetový salát s mangem

Saláty: Krevetový salát s mangem

Krevety očistíme, odstraníme střívko, opláchneme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej a krevety na něm malou…

Borůvkové smoothie s banánem

Nápoje: Borůvkové smoothie s banánem

Oloupané banány nakrájíme na kolečka, zakapeme citrónovou šťávou a společně s borůvkami, chia semínky, jogurtem a…

Pomazánka z pečeného lilku

Pomazánky: Pomazánka z pečeného lilku

Lilek rozpůlíme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme při teplotě 200 °C asi 30 - 40 minut doměkka…

Hruškový kompot

Ostatní: Hruškový kompot

Hrušky si připravíme zralé, ale raději tvrdší, bude se nám s nimi lépe pracovat a budou i chutnější. Oloupeme je,…