Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vánoční pomerančová marmeláda Ostatní
12. 12. 2019

Vánoční pomerančová marmeláda

Ingredience
- +
  • velké pomeranče: 4 ks
  • čerstvý zázvor: 50 g
  • kandované pomeranče: 100 g
  • melasa: 100 ml
  • třtinový cukr: 100 g
  • ocet balsamico: 2 PL
  • citron: 1 ks
  • mletá skořice: 2 KL
  • hřebíček: 2 ks
  • špetka kardamomu

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vánoční pomerančová marmeláda - recept

Pomeranče opláchneme v horké vodě a oloupáme. Pokrájenou dužinu hodíme do hrnce, zalejeme balsamicem, melasou a přivedeme k varu. Poté necháme probublávat asi 30 minut. Podle potřeby přidáváme vodu. Zázvor nakrájíme na malé kousky. Jakmile je dužina rozvařená, přidáme nadrobno pokrájený kandovaný pomeranč a šťávu z půlky citronu. Asi 10 minut necháme ještě probublávat. Poté vánoční pomerančovou marmeládu dochutíme zázvorem, skořicí, kardamomem, hřebíčkem. Můžeme přidat i pár kusů pomeranče v celku. Hotovou marmeládu přendáme do sklenic. Uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme 2-3 hodiny, aby sklenice vytvořila vakuum. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

sipkova-marmelada.jpg Ostatní

Šípková marmeláda

Z omytých šípků odkrojíme stopku a druhý konec, rozpůlíme je a nachystáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Směs přecedíme přes plátýnko do hrnce a šípky ještě…

tresnova-marmelada.jpg Ostatní

Třešňová marmeláda

Třešně omyjeme, zbavíme stopek, pecek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k třešním a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek…

Doporučené recepty

Pórkový koláč

Předkrmy a chuťovky: Pórkový koláč

Máslo necháme povolit a prohněteme s moukou, vejcem, špetkou soli a vodou. Vypracujeme vláčné těsto, které…

Rib eye steak

Hlavní jídla: Rib eye steak

Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně…

Mražený jogurt jahodový

Dezerty: Mražený jogurt jahodový

Mražené jahody dáme společně se studeným jogurtem do mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme med podle chuti a opět…