Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jablečná buchta na plech Dezerty
10. 10. 2018

Jablečná buchta na plech

Ingredience
- +
  • jablka: 500 g
  • mouka hladká: 500 g
  • cukr krupice: 400 g
  • mléko polotučné: 200 ml
  • olej slunečnicový: 200 ml
  • vejce: 3 ks
  • jedlá soda: 2 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jablečná buchta na plech – recept

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a jedlou sodu (pokud nemáme, můžeme ji nahradit práškem do pečiva – množství přizpůsobíme množství mouky, běžně jeden 12g sáček na 500 g hladké mouky) a vše důkladně promícháme.

Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj přelijeme. Stěrkou těsto vyrovnáme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut. Nejméně 20 minut troubu neotvíráme! Po půl hodině špejlí nebo párátkem zkontrolujeme, zda je buchta upečená. 

V receptu můžeme použít méně cukru, záleží na tom, jak jsou jablka sladká. Jablečná buchta na plech bude ještě lepší, pokud ji polijeme čokoládovou polevou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kefirovy-cokoladovy-dort.jpg Dezerty

Kefírový čokoládový dort

V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli vychladnout. Postupně přiléváme kefírovou směs. V další míse smícháme mouku s kakaem, mletými…

velikonocni-mazanec-s-orechy.jpg Dezerty

Velikonoční mazanec s ořechy

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Ve velké míse utřeme změklé…

pernik-z-cukety.jpg Dezerty

Perník z cukety

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k…

mrkvova-buchta.jpg Dezerty

Mrkvová buchta

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo, ořechy pomeleme, mouku prosejeme. V míse ušleháme vejce, cukr, vanilkový extrakt a olej. V jiné míse smícháme zvlášť mouku, cukr, sodu,…

Doporučené recepty

Kuřecí prsa se žampiony

Hlavní jídla: Kuřecí prsa se žampiony

Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V míse smícháme vývar s prolisovaným česnekem a nasekaným tymiánem. V pánvi…

Holandské řízky z mletého masa

Hlavní jídla: Holandské řízky z mletého masa

Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, kořením a nasekanou petrželovou natí. Sýr použijeme co nejtučnější,…

Bazalkové pesto na těstoviny

Ostatní: Bazalkové pesto na těstoviny

Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spolu se solí v rozdrtíme hmoždíři. Do mixéru vložíme lístky…

Salát z řapíkatého celeru

Saláty: Salát z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme…