![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.webp)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.webp)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Jablečná buchta na plech](/img/clanky/9b7aab849b820235cc2d5313e5e1bbd9/jablecna-buchta-na-plech.webp)
Jablečná buchta na plech
Ingredience
- jablka: 500 g
- mouka hladká: 500 g
- cukr krupice: 400 g
- mléko polotučné: 200 ml
- olej slunečnicový: 200 ml
- vejce: 3 ks
- jedlá soda: 2 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jablečná buchta na plech – recept
Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a jedlou sodu (pokud nemáme, můžeme ji nahradit práškem do pečiva – množství přizpůsobíme množství mouky, běžně jeden 12g sáček na 500 g hladké mouky) a vše důkladně promícháme.
Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj přelijeme. Stěrkou těsto vyrovnáme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut. Nejméně 20 minut troubu neotvíráme! Po půl hodině špejlí nebo párátkem zkontrolujeme, zda je buchta upečená.
V receptu můžeme použít méně cukru, záleží na tom, jak jsou jablka sladká. Jablečná buchta na plech bude ještě lepší, pokud ji polijeme čokoládovou polevou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.