Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 1478x

Šašlik

Ingredience
- +
  • maso (hovězí, vepřové, jehněčí nebo skopové): 400
  • červené víno: 50 ml 
  • citrón: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • olej
  • bobkový list 
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Šašlik - recept

Šašlik – recept

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citrónu a smícháme s prolisovaným česnekem, bobkovým listem, vínem a trochou oleje. Necháme marinovat v lednici do druhého dne. 

Maso napichujeme na jehly nebo namočené špejle a grilujeme ze všech stran asi 20 minut (podle velikosti kostek masa). 

Šašlik se namáčí do zeleninových omáček nebo se podává s bramborovou přlohou či pečivem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Bramboračka s houbami

Polévky: Bramboračka s houbami

Houby necháme namočené v hrnci ve studené vodě na asi 20 minut, přivedeme k varu a povaříme 10 minut doměkka.…

Lilek s těstovinami

Hlavní jídla: Lilek s těstovinami

Těstoviny uvaříme, scedíme a zakápneme olivovým olejem. Lilek umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata…

Zelné placky

Přílohy: Zelné placky

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme,…

Demi glace z telecích kostí

Polévky: Demi glace z telecích kostí

Telecí kosti zprudka opečeme pár minut v troubě. Zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a v hrnci orestujeme na…